Најновије

ЕРДОГАН ЈУРИША: Позива на савез исламских земаља против Израела

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да исламске земље треба да формирају савез против, како је рекао, "растуће претње експанзионизма" из Израела.
Ердоган

Ердоган

Он је то изјавио након што су палестински и турски званичници саопштили да су израелски војници убили жену америчко-турске националности која је јуче учествовала у протесту против ширења насеља на Западној обали коју је окупирао Израел, пренео је Ројтерс.

"Једини корак који ће зауставити израелску ароганцију, израелски бандитизам и израелски државни тероризам је савез исламских земаља", рекао је Ердоган на догађају коју су организовала удружења исламских школа у близини Истанбула.

Он је рекао да недавни кораци које је Турска предузела да побољша везе са Египтом и Сиријом имају за циљ "формирање линије солидарности против растуће претње експанзионизма", за коју је рекао да, такође, прети Либану и Сирији.

Ердоган је ове недеље угостио председника Египта Абдела Фатаха ал-Сисија у Анкари са којим је резговарао о рату у Гази и начинима даљег поправљања давно замрзнутих веза током прве такве председничке посете у последњих 12 година.

Везе између њих почеле су да се одмрзавају 2020. године када је Турска почела да предузима дипломатске напоре да се смање тензије са отуђеним регионалним ривалима, укључујуц́и Уједињене Арапске Емирате и Саудијску Арабију, преноси Танјуг.

Погледајте ОВДЕ “масакр” и бруталне губитке украјинске војске у Курској области

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА