Најновије

ИЗ АМЕРИКЕ СУ КОВАЛИ ЗАВЕРУ СВРГАВАЊА РЕЖИМА! Обавештајци ухапсили групу терориста повезаних са САД-ом!

Објављено је да је обавештајна операција циљала шефа Тондара, мало познате иранске краљевске групе са седиштем у Лос Анђелесу у Калифорнији, чији планови укључују свргавање Исламске Републике и обнову иранске монархије.

Ирански специјалци (Фото: Јутјуб)

Иран је ухапсио Џамшида Шармахда, наводног водитеља терористичке скупине Тондар (”Гром”), објавило је у суботу Министарство обавештајних служби.

Ирански медији наводе како су шефа Тондара “ухапсиле иранске снаге током компликоване обавештајне операције”, а његово хапшење названо је “тешким ударцем” за ту организацију.

Није разјашњено како или где се догодило хапшење. Министарство обавештајних служби обећало је да ће накнадно пружити додатне информације.

Тондар, познат још као “Војска Краљевске скупштине Ирана” или “Краљевска скупштина Ирана”, монархстичка је организација која жели спровести промену режима у Ирану и вратити монархију, која је владала земљом пре револуције 1979. Група је потврдила одговорност за бомбардирање џамије Сеједал-Шохада у јужном иранском граду Ширазу 2008. године, у којој је убијено 14, а рањено 202 особе. Две особе за које се верује да су повезане с том групом ухапшене су и погубљене 2010. године. Верује се да је скупина одговорна и за атентат у Ираку који је изведен 2010. године на иранског нуклеарног физичара Масоуда Алимохамадија.

Организација је оптужена и за планирање низа других терористичких и саботажних напада, укључујући план уништавања бране Сиванд која се налази у провинцији Фарс, на југу Ирана.

Иран је оптужио Тондар за планирање даљњих терористичких напада те је позвао САД на изручивање особа за које се верује да су повезани с том групом. САД не класификује ову скупину као терористичку организацију, но осим тога САД су наводно скупини допустиле и слободно деловање из њихове матичне базе која се налази у Лос Анђелесу у Калифорнији. Из те базе Тондар користи различите радио и телевизијске постаје које у свом садржају позивају на насилно свргавање иранске владе.

Русија ће одмах реаговати на појаву америчких ракета у било ком региону, више о томе ОВДЕ!

Извор: logicno.com/ Л.Р.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА