Најновије

Јацењук: Кијев ће подићи зид као границу између Украјине и терористичке државе Русије

KИJEВ - Украjински премиjер Aрсениj Jацењук изjавио jе данас да jе Русиjа "терористичка држава" коjа "води рат у источноj Украjини" и наjавио да Kиjев планира "проjекат зида" коjи подразумева изградњу "истинске државне границе" између Украjине и Русиjе, пренео jе Роjтерс.
Арсениј Јацењук (принтскрин Јутјуб)

Арсениј Јацењук (принтскрин Јутјуб)

Jацењук jе, дан уочи самита НATO-а коjи ће сутра и прекосутра бити одржан у Велсу, поновио жељу Украjине да се придружи Северноатлантскоj алиjанси. У међувремену, Прес служба украjинског председника саопштила jе раниjе данас да су председници Русиjе и Украjине, Владимир Путин и Петро Порошенко у телефонском разговору, постигли договор о "сталном прекиду ватре" на истоку Украjине, у региону Донбас. Уследило jе поjашњење званичног Kремља да су двоjица лидера договорили кораке за постизање мира на истоку Украjине, али договора о прекиду ватре ниjе било пошто Русиjа не учествуjе у том конфликту.
Прочитајте још: Србија све ближа одлуци да окрене леђа Русији!
"Председници су се међусобно сложили о корацима коjи ће омогућити да наступи мир", наводи се у саопштењу званичног Kиjева, обjављеном након телефонског разоговора између Путина и Порошенка. Путинов портпарол Дмитриj Песков jе, међутим, поjаснио да су "Путин и Порошенко заиста разговарали о корацима коjи ће допринети постизању примирjа између проруских и украjинских снага, али Русиjа не може да учествуjе у договарању прекида ватре пошто ниjе jедна од страна у сукобу". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА