Најновије

РУСИЈА ТРАЖИ НОВЕ ГРАНИЦЕ НА БАЛТИКУ: НАТО пада у хистерију - крећу нове дипломатске тензије!

Кремљ је саопштио да је предлог руског Министарства одбране за прилагођавање граница морског шелфа у Балтичком мору везан за обезбеђивање безбедности Русије и измењену ситуацију и проследио детаље те иницијативе војном одсеку.
Руска морнарица

Руска морнарица

"Овде нема ничег политичког, иако се политичка ситуација од тада значајно променила. Видите како тензије и ниво конфронтације ескалирају, посебно у балтичком региону – то захтева од наших надлежних служби да предузму одговарајуће кораке како би осигурали нашу безбедност", рекао је прес-секретар председник Руске Федерације Дмитриј Песков, одговарајући на питање новинара да ли постоји политичка позадина те иницијативе и са чиме је повезано.

Истовремено, представник Кремља је нагласио:"Али што се тиче детаља, опет, нисам у потпуности компетентан, препоручујем да се обратите Министарству одбране.”

Москва је изазвала осуду чланица НАТО-а након што је предложила да се прекроје границе у Балтичком мору.

„У току је још једна руска хибридна операција, овог пута покушавајући да сеје страх, неизвесност и сумњу у своје намере у Балтичком мору. Ово је јасна ескалација против НАТО-а и ЕУ и мора се суочити са одговарајућим силовитим одговором“, рекао је министар спољних послова Габријелиус Ландсбергис из Литваније, пише Фајненшел тајмс.

Његово министарство позвало је руског дипломатског изасланика ради детаљног објашњења и саопштило да ће Вилњус координисати свој одговор са савезницима.

Прочитајте ОВДЕ о напретку руске армије у Харковској области

Извор: РТС / Интерфакс / Униан / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА