Најновије

Амбасада Русије поводом резолуције: Статистичка предност у броју гласова није критеријум истине

Седница ГС УН, узимајући у обзир све познате околности, као што су пре свега занемаривање међународног права и одсуство унутрашњег консензуса о резолуцији о Сребреници, јесте пораз БиХ који не само да удаљава помирење, већ уноси још већу дестабилизацију и поткопава јединство целе међународне заједнице, оценили су из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

У коментару достављеном Срни поводом усвајања резолуције о Сребреници, истиче се да статистичка предност у броју гласова није критеријум истине.

Седница Генералне скупштине УН је открила продубљивање раскола у међународној заједници, потврдила је да глобална већина не прихвата западне наративе, навели су из Амбасаде.

„Седница нас је подсетила на ситуацију са „изгласавањем“ нелегитимног високог представника у БиХ, када су западни чланови Управног одбора Савета за имплементацију мировног споразума, као и чланови који су им се придружили, издајнички прекршили устаљену праксу и „прогурали“ грађанина Немачке посредством привидне већине“, подсећају из руског дипломатског представништва.

Из руске Амбасаде упозоравају да то носи опасност не само за мировни процес у БиХ, већ и за цели регион.

„Били смо у праву. Штавише, озбиљно је поткопано јединство и целе међународне заједнице“, истиче се у коментару.

У сличним, изузетно осетљивим питањима, додају, статистичка доминација није знак истинитости.

А нарочито, указали су, под вођством „цивилизованих“ западних неоколонијалиста, које не можемо да квалификујемо ништа друго него као удружени злочиначки подухват, који делује искључиво посредством санкција, претњи, уцена за постизање својих себичних намера.

Са ове тачке гледишта, нажалост, резолуција Генералне скупштине УН не наговештава БиХ ништа добро, констатује Амбасада Русије.

„Главни циљ у БиХ јесте међунационално помирење. Овај циљ могуће је постићи искључиво путем унутрашњег дијалога“, поновили су у руској Амбасади.

Генерална скупштина УН усвојила је антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе од укупно 193 чланице УН. На гласању је 87 држава било против и уздржано, док 22 земље нису гласале, што чини 109 земаља које нису подржале тај спорни документ.

Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Председништа БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

НЕМЦИ ОГОРЧЕНИ! Путин се жестоко осветио Берлину!

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА