Најновије

Шта је наумио Иран?! Паника у Бајденовој администрацији! Драма око Раисија, овај потез Техерана би имао несагледиве последице

Званичници у администрацији америчког председника Џоа Бајдена страхују да би Иран могао да окриви САД или Израел за пад хеликоптера у којем је убијен председник Ебрахим Раиси, објавио је лист Политико.

Званичници Бајденове администрације и даље страхују да би Иран за пад хеликоптера у којем је убијен Ебрахим Раиси могао окривити Сједињене Државе или Израел.

Бела кућа очекује да се задржи регионални статус кво, али истовремено страхује да би оптужбе Ирана могле да доведу до ескалације тензија са Израелом.

ЕВРОПА СТРАХУЈЕ ОД ФИЦОВОГ ПОВРАТКА: Да ли ће словачки премијер тражити освету?

Према писању публикације, амерички званичници су са зебњом пратили вести о несталом хеликоптеру дан раније и питали се како би то могло да промени динамику на Блиском истоку. Постојала је забринутост да би Техеран могао брзо да оптужи Израел и Сједињене Државе за саботажу, рекли су високи извори. Један од саговорника је додао да већ неко време поставља питање „да ли ће заиста почети Трећи светски рат?“ и да га више нико не сматра лудим.

Хеликоптер у којем су били ирански председник Ебрахим Раиси, министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахјан и други званичници срушио се 19. маја на северозападу земље у региону Верзеган. Како наводи агенција ИРНА, узрок инцидента је технички квар.

Први потпредседник Ирана Мохамед Мокбер биће вршилац дужности председника 50 дана до нових избора.

Политичари су се враћали након посете Азербејџану, где су Раиси и његов колега Илхам Алијев учествовали на церемонији отварања хидроелектране Гиз Галаси и пуштања у рад хидроелектране Кхудаферин на граничној реци Аракс.

МОСКВА ОТКРИВА НАЈМРАЧНИЈУ НАМЕРУ КИЈЕВА: Украјинска војска то ради намерно, изазивају тоталну ескалацију

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА