Најновије

ОТКРИВЕНО: Главни канали путем којих Британци достављају оружје Кијеву

Британија снабдева украјинске оружане снаге војном помоћи преко два главна канала – ваздушним путем до пољског аеродрома Жешов и преко Ламанша, пише британски Сандеј Тајмс.
Лондон

Лондон

„Милиони муниције, као и малокалибарско оружје, ракете дугог домета и противтенковско оружје, пребачени су директно из Велике Британије у Пољску у последње две године. Оклопна возила, тенкови и артиљерија великог домета транспортују се преко Ламанша, а затим возом превозе широм Европе“, објашњава се у чланку Сандеј Тајмса.

Осим тога, Британија тајно купује совјетско оружје од трећих земаља које не желе да рекламирају своју помоћ украјинским оружаним снагама.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају решење, директно укључују земље НАТО-а у сукоб и да се „играју ватром“. Министар спољних послова Сергеј Лавров је истакао да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију.

Према његовим речима, САД и НАТО су директно укључени у сукоб, укључујући не само снабдевање оружјем, већ и обуку особља у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама. 

Прочитајте ОВДЕ о руским обавештајним саботажама у Европи

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА