Најновије

АЛЕКСИЋ ПОХВАЛИО МАНОЈЛОВИЋА: Заједно би имали "апсолутну доминацију"!

Мирослав Алексић, председник Народног покрета Србије, гостујући на телевизији Н1, похвалио је Саву Манојловића, лидера покрета Крени-Промени и његову одлуку да се кандидује на предстојећим изборима.
Алексић

Алексић

Упитан да прокоментарише улазак Сава Манојловића из Крени-промени у предизборну трку, и зашто то није учинио са њима, делом опозиције који је иступио из коалиције Србија против насиља и формирао нову – Бирам борбу, и који ће изаћи на београдске и локалне изборе 2. јуна, Алексић каже да мисли да то сада није толико важно, и да је важније што је Манојловић одлучио да уђе у политику.

„Он је дугогодишњи активиста, сада је одлучио да уђе у политику. Мислим да је то добро. Мислим да ми немамо ниједну препреку да сарађујемо, зато што тежимо истом циљу, против овог режима који је узурпирао државу Србију, који је узурпирао власт, институције и све остало. Боримо се за нормализацију стања друштва, заједно са свим грађанима Србије. Верујем да то може бити једна добра ствар. Мислим да то повећава шансе опозиције драматично у Београду. И не опозиције, кад кажемо опозиције, можда се то мало банализује. Повећава шансу да грађани Београда и грађани других градова у Србији, где се одржавају избори, да се изборе са овим режимом и да просто остваре победе које чекамо дуго. Дуги низ година чекамо“, истакао је Алексић.

На то ко ће бити њихов кандидат, каже да нису још дефинисали, да касне и са тим и са свим другим.

„Да вам одмах кажем, што се мене тиче, ја сам још од фебруара месеца заговарао причу да ми не треба да чекамо ништа, да треба да идемо на два колосека. Један је припрема за изборе, један велики блок где би били сви ми да покушамо да направимо нешто што је направила власт. С друге стране, да се боримо за услове, да тражимо да се испуне колико је год могуће ОДИХР препорука, да се било шта промени, просто то сам ја тако сматрао да треба да буде. Време нас је и неки ставови одгурали на другу страну и дошли смо малтене на ивицу били, где смо морали доносити одлуку шта радимо. Ја искрено морам да вам кажем да не могу да схватим да бојкотујемо само Београд. Дакле, ово се сад свело на бојкот Београда, не могу ни да поистоветим, односно, не да поистоветим, него да кажем да су битни само избори у Београду, да нису битни избори у Новом Саду, Нишу, у Суботици, у Ваљеву, у Чачку. Дакле, апсолутно сматрам да су сви грађани Србије подједнако важни, да сви имају своје проблеме и исто тако не могу да прихватим да су у Београду лоши изборни услови као што су у било ком од ових градова“, поручио је.

На питање има ли времена да се примене њихови кључни захтеви, Алексић каже да је сигуран да не може да буде горе од онога што се десило у децембру.

„И ако смо ми у децембру, као опозиција, могли да победимо са апсолутном већином у шест београдских општина, да изборимо да се не формира власт на нивоу Београда, зато што нису могли да је формирају, у тим условима, па зашто сада да се предамо“, пита он.

Указује да ово није борба политичких странака, већ сваког грађнина који жели да живи у Србији, „да планира своју будућност и будућност своје деце овде“.

„Да Београд изгледа нормално. Да се развија Нови Сад, Ниш, Србија. Да институције раде свој посао. Да постоји демократија. Да постоји одговорност. Да се развија Србија подједнако. Да подигнемо економски стандард грађана. Да све буде нормалније и другачије. И то је све могуће. И сваки човек у друштву који устане и бори се за то, треба му заиста дати на неки начин признање“, навео је.

Сматра и да кад би опозиција изашла у једном блоку на изборе, заједно са Савом Манојловићем, „апсолутно бисмо били у потпуној доминацији“.

„Међутим, мислим да и сада није ништа готово, да се морамо борити. Грађани Београда треба да буду свесни да имамо велику шансу 2 јуна. Мислим да би било јако неодговорно да било ко сада, у овој ситуацији, позива било кога да не учествује на тим изборима јер би то била, индиректно, највећа подршка и помоћ режиму“ и на нивоу белих листића, оцењује Алексић.

Најавио је да ће одмах после празника кренути у кампању у целој Србији и свим градовима где се излази на изборе.

Прочитајте ОВДЕ шта Дачић каже о следећем потезу Србије у УН

Извор: Правда.рс / Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА