Најновије

НЕЗАУСТАВЉИВИ: Након Очеретина и Новобахмутовке - Руси су заузели и Красногоровку!

Након вести о ослобођењу Очеретина и Новобахмутовке, стигла је вест и о заузимању Красногоровке, а о овоме је известила новинска агенција Новоросинформ.
Ратни призор...

Ратни призор...

Јединице руске војске започеле су јуриш на непријатељске положаје у Красногоровки, у правцу Авдејевског. Ово је пренео Телеграм канал „Резиме и аналитика СВО”, пише руска новинска агенција Новоросинформ.

„Извештава се да наши момци тренутно настављају са активним нападом на град, извештавају непријатељски ресурси“, стоји у објави.

Како преноси канал, руски борци су успели да пробију одбрану и уђу на територију Циглане, као и да пробију у центар села. Офанзивни потенцијал је велики, а наши навигатори се крећу прилично интензивно.

„У овим минутама наша војска удара на две тачке у Очеретину и Красногоровки“, објавио је данас раније „Резиме и аналитика СВО” Телеграм канал.

Информацију потврђује и војни дописник Јевгениј Лисицин на свом Телеграм каналу. Тврди да пуцњава не престаје ни на минут.

„Оружане снаге Русије су од раног јутра започеле јуриш на село Красногоровка“, навео је Лисицин.

Јуришне снаге руске армије подржане су ударима тешке артиљерије и посада АГС. Густина ватре је толико јака да се непријатељ не може ни нагнути, потпуно дајући иницијативу у руке наших трупа, пише Новоросинформ.

Заузврат, украјински канали пишу да локална полиција позива малобројне становнике Красногоровка да остану код куће и не напуштају своја склоништа.

„Сви треба да седе у подрумима, категорички да не излазе нигде, да се потпуно ограниче кретање по граду. Неће се моћи тамо стићи и онда уклонити повређене и, не дај Боже, мртве, то је смртно опасно за све. “, рекао је начелник градске полиције Артем Шчус.

Такође се пожалио да је локални гарнизон, уместо да се разиђе на положаје, почео да се групише, након чега су одмах погођени ФАБ-има. У основи, то су радили неискусни мобилисани људи, које је команда Оружаних снага Украјине бацила на клање без одговарајуће обуке, пише Новоросинформ.

Прочитајте ОВДЕ о данашњем продору руске армије на Авдејевском правцу фронта

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА