Најновије

АМЕРИЧКИ ВОЈНИК СЕ ХЕРОЈСКИ ЗАПАЛИО: „Слобода Палестини”, узвикнуо је Арон Бушнел

„Слобода Палестини”, узвикнуо је Арон Бушнел.

Припадник америчког ваздухопловства Арон Бушнел (25), који се у униформи запалио испред израелске амбасаде у Вашингтону, узвикујући „Слобода Палестини”, преминуо је, јавља Ен-Би-Си. Он је претходно хоспитализован са повредама опасним по живот. Бушнел, који је из Сан Антонија у Тексасу, полио се и запалио, а пре инцидента је рекао: „Више нећу бити саучесник у геноциду”.

УКРАЈИНСКА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА АНГАЖОВАЛА УБИЦУ ЗА АТЕНТАТ НА ТАКЕРА КАРЛСОНА: Бомба требала да буде постављена

На снимку који кружи интернетом може се видети како агент, припадник обезбеђења, држи уперен пиштољ док војник гори, а други службеник гаси ватру противпожарним апаратом. Јединица за уклањање бомби послата је на лице места због забринутости у вези са сумњивим возилом које је могло да буде повезано с војником који се спалио пред амбасадом. Како јавља Би-Би-Си, у возилу нису пронађени опасне материје.

Израелска амбасада је саопштила да нико од запослених није повређен, а службеници америчке Тајне службе су угасили пожар, рекао је портпарол градске ватрогасне службе Вито Мађоло, преноси Танјуг.

Израелско Министарство спољних послова саопштило је да тај човек није познат особљу амбасаде.

Испред израелске амбасаде у Вашингтону од почетка рата у појасу Газе редовно се одржавају протести. У децембру се демонстрант запалио испред израелског конзулата у Атланти у америчкој држави Џорџији, што је, како је полиција тада саопштила, „вероватно био екстремни чин политичког протеста”.

НАЦИЉАНО УПОРИШТЕ УКРАЈИНАЦА: Све одлетело у ваздух за неколико...

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА