Најновије

Божица Велоусис (интервју): Све што радим, радим искључиво из љубави!

Иза крупних и лепих очију станује цео свет. Њена лепа спољашност крије велику тајну а то је да се иза милог осмеха крије веома снажна и јака жена. Поред тога што је писац, она је и велики хуманиста. О изолацији, писању и животу уопште, разговарало смо са Божицом Велоусис.

Foto-Fejsbuk

Иза нас је тежак период, како сте проводили време током ванредног стања?

Када дани многи прођу и када сећања навале из душе, а мисли нам заплове у дане који су иза нас и запљусну нас осећањима, сете, туге, али и радости па са немиром или усхићени сетимо се тих дана и запитамо да ли су нам се баш они морали десити, да ли су се некако могли избећи?

Живот уме увек да нас изненади и са добрим и са лошим догађајима, оно што сам научила у животу јесте да увек сагледам и позитивну страну живота, да увек идем напред, да будем позитивна и да верујем у боље дане јер увек је нови дан,Сунце обећава рађање новог дана.

Мој живот у време изолације због вируса Ковид 19 који је задесио читаву планету је био испуњен разним креативним садржајима. Посветила сам време свом највећем животном дару а то је моја  четворогодишња ћерка Евангелина.

Уживале смо једна у другој, играјући се, припремајуци нама омиљене оброке и наравно свакодневно смо се чуле са својим пријатељима и рођацима.

Дан за даном и време је пролазило, а наш сваки дан је био испуњен смехом и љубављу. Радовала се нарочито фарбању јаја поводом Ускрса који смо на жалост ове године провеле без баке и деке, али ево већ ових дана планирамо одлазак у моју родну Шумадију у којој сам провела своје детињство. Посебно се одласку радује Евангелина као и сусрету са баком и деком.

Разним креативним садржајима за децу трудила сам се да на један психолошки и едукативан начин употпуним дан свом детету.

Написали сте роман али Ваша поезија једнако осваја читалачку публику, какви су Вам планови за наредни период?

Роман "Све је то љубав" је наисао на велико интересовање читалачке публике, како у Србији тако и у региону и то ме је учинило веома срећном, нарочито због тога што сам кроз роман желела да пренесем једну поруку свим читаоцима а то је да верују у љубав, да увек слушају своје срце и да шта год да се догоди у животу, увек треба да останемо позитивни и да сачувамо љубав у себи и осмех на лицу.

Поезија је моја мисао, мој осећај, све оно што произилази из мене саме, а то кроз поезију преносим на папир

Поезија допире до срца свих људи, у тим стиховима сви се проналазе и због тога верујем да је моја поезија допрла до срца многих читалаца.

Последњих неколико месеци учествовала сам на многим како домаћим тако и међународним фестивалима поезије и на моје велико задовољство прихваћена је сјајно од стране публике, медија и организатора фестивала, а управо због тога и награђивана више пута.

Веома ми је драго да је мој рад препознат како на простпорима Србије тако и у региону. Истакла бих и важност неговања српског језика и књизевности.

Инспирација за писањем увек долази неочекивано тако и сви моји планови, што значи да у принципу не правим планове.

Могу само да кажем шта бих волела а то је да моја збирка дечије поезије угледа ускоро светлост дана.

У последње време били сте ангажованикако бисте помогли онима којима је то неопходно, о чему се тачно ради?

Знајући и сматрајући да је баш у данима изолације многима помоћ потребна, уз велику љубав, жељу и труд организовала сам неколико хуманитарних акција.

Донирала сам пакете удрузењу Хај'р које се бори против насиља у породици, пакети су били намењени самохраним мајкама са децом, иначе додала бих да сам почасни члан поменутог удрузења и да сам недавно учествовала на хуманитарној ревији под слоганом "Живот је писта једнака за све", поводом обележавања Светског дана у борби против насиља. Допринос сам дала и читајуци своје песме на српском и грчком језику и на тај начин пренела поруку љубави. Велика ми је радост била када сам и малишанима поменутог удрузења донирала пакете у Општини Стари град.

Такође у време изолације због Ковида 19 донирала сам пакете удрузењу "Променимо цвест“. Пакети су били са неопходним намерницама за живот, намењени самохраним мајкама са децом и социјално-угроженим породицама.

У сарадњи са грађанима са Церака, донирала сам пакете са основним животним намерницама нашим најстаријим суграђанима као и социјално угроженим породицама .Све производе сам куповала путем интернета, сама организовала састав пакета, као и испоруку на одређену адресу. То сам успела да организујем све из свог дома у периоду изолације и на тај наћин подстицала своју ћерку да буде хумана и помажељудима колико буде било у њеној моћи у животу.

Леп је осећај, када знате да сте некоме помогли  и када измамите дечије осмехе.

Доживели смо један период који ће остати забележен. Схватили смо да је загрљај,топла реч и присуство драгих људи, наша најважнија потреба .јер само  с љубављу ми трајемо, само са њом ми растемо и живот једино тада има смисао.  Док волимо ми постојимо.

Колико је тешко бити уметник у Србији?

Када поседујете љубав у себи, љубав која вам даје енергију, испирацију да стварате и креирате у уметности, да пишете, маштате о својим новим идејама за креативном уметношћу,онда ништа не буде тешко у тој мери да не можете да се борите, да будете позитивни и насмејани, вредни и борбени да свој уметнички подухват, било који да је, досегнете до највише лествице са које се пружа најбољи видик на ваш труд и рад.

Све што радим, радим искључиво из љубави, креирам своје пројекте из љубави, маштам захваљујући љубави коју поседујем и зато ми није тешко да причам из угла уметника.

Само велики труд, рад и истрајност су мерило да није тешко бити не само уметник у Србији већ било чиме да се бавите

Треба само досегнути лествице, а то могу храбри и истрајни.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА