Најновије

КИМ РАЗВИЈА СТРАВИЧНО ОРУЖЈЕ! Ово се не свиђа ни Путину ни Трампу

Пјонгјанг је вероватно развио нуклеарне бојеве главе које могу да стану у балистичке ракете, те остварује други напредак у свом програму наоружања, наводи се у извештају који је достављен Савету безбедности УН-а.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

У „поверљивом“ извештају УН-а, који је Ројтерс добио у понедељак, примећује се да је неколико неидентификованих земаља проценило да је Пјонгјанг „вероватно развио мале нуклеарне главе како би се уклопиле у бојеве главе балистичких ракета“.

„Демократска Народна Република Кореја наставља свој нуклеарни програм, укључујући производњу високо обогаћеног уранијума и изградњу експерименталног реактора за лаку воду“, наводи се у извештају, те се додаје да су друге државе чланице закључиле да земља „наставља са производњом нуклеарног оружја“.

Овај извештај није први који тврди да је Пјонгјанг успешно развио мале нуклеарне главе. Такође, у извештају америчке обавештајне службе из 2017. године, наведено је да је Северна Кореја способна да произведе бојеве главе довољно мале да стану унутар ракете, за које је наведено да су теоретски у могућности да достигну до САД-а.

Вашингтону је потребан још један конфликт, ставили су ултиматум пред Европу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА