Најновије

ДОДИК О БОШЊАЦИМА: Разговарају са странцима годинама, уместо да разговарају са нама!

Сви политички представници у БиХ преузели су обавезу да заједно испуне оно што се тражи од нас на путу ка ЕУ, поручио је данас председник Републике Српске Милорад Додик и истакао да то укључује доношење одлука које су усаглашене и потврђене од свих учесника на начин на који смо, како каже, пристали и кроз тела која су формирана за то.

"Свако одступање од тога је покушај рушења договорених решења. БиХ је од постанка заробљена и потпуно нефункционална. Представници Бошњака су годинама радије разговарали с представницима међународне заједнице, очекујући да ће они доносити решења и радити њихов посао, уместо да разговарају са нама" написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик истиче да је Република Српска чврсто опредељена за стварање амбијента у коме је недопустиво страно уплитање, а договор основа свега.

"То показују и сви усвојени закони, који не би могли заживети без одобрења Републике Српске. За нас је најважније да је Српска у својим оквирима задржала потпуну самосталност. Договорена решења су покварила планове арогантним и лажљивим типовима попут Шмита и Марфија и показала да се договор може постићи", навео је Додик.

Истиче да Закон о суду није усаглашен и биће, како каже, усвојен тек када се у њему нађу решења с којима је сагласна српска страна.

"Неко покушава да искористи европску причу и да на мала врата уведе неке нове надлежности апелационог суда. То се неће десити. На нивоу БиХ ће се поштовати закон и Суд БиХ ће примењивати само оне законе које је усвојила Парламентарна скупштина БиХ у складу с Уставом БиХ", навео је Додик и додао:

"Дошло је време да постанемо део ЕУ и то ће бити потврда самосталности и суверености БиХ са свим европским тековинама које значе да ниједан појединац, лажан или прави, било чији представник, не може бити изнад парламента и доносити одлуке уместо изабраних представника народа у БиХ".

Прочитајте ОВДЕ о акцији руске армије против украјинских специјалних снага “Артан”

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА