Najnovije

DODIK O BOŠNJACIMA: Razgovaraju sa strancima godinama, umesto da razgovaraju sa nama!

Svi politički predstavnici u BiH preuzeli su obavezu da zajedno ispune ono što se traži od nas na putu ka EU, poručio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da to uključuje donošenje odluka koje su usaglašene i potvrđene od svih učesnika na način na koji smo, kako kaže, pristali i kroz tela koja su formirana za to.

"Svako odstupanje od toga je pokušaj rušenja dogovorenih rešenja. BiH je od postanka zarobljena i potpuno nefunkcionalna. Predstavnici Bošnjaka su godinama radije razgovarali s predstavnicima međunarodne zajednice, očekujući da će oni donositi rešenja i raditi njihov posao, umesto da razgovaraju sa nama" napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik ističe da je Republika Srpska čvrsto opredeljena za stvaranje ambijenta u kome je nedopustivo strano uplitanje, a dogovor osnova svega.

"To pokazuju i svi usvojeni zakoni, koji ne bi mogli zaživeti bez odobrenja Republike Srpske. Za nas je najvažnije da je Srpska u svojim okvirima zadržala potpunu samostalnost. Dogovorena rešenja su pokvarila planove arogantnim i lažljivim tipovima poput Šmita i Marfija i pokazala da se dogovor može postići", naveo je Dodik.

Ističe da Zakon o sudu nije usaglašen i biće, kako kaže, usvojen tek kada se u njemu nađu rešenja s kojima je saglasna srpska strana.

"Neko pokušava da iskoristi evropsku priču i da na mala vrata uvede neke nove nadležnosti apelacionog suda. To se neće desiti. Na nivou BiH će se poštovati zakon i Sud BiH će primenjivati samo one zakone koje je usvojila Parlamentarna skupština BiH u skladu s Ustavom BiH", naveo je Dodik i dodao:

"Došlo je vreme da postanemo deo EU i to će biti potvrda samostalnosti i suverenosti BiH sa svim evropskim tekovinama koje znače da nijedan pojedinac, lažan ili pravi, bilo čiji predstavnik, ne može biti iznad parlamenta i donositi odluke umesto izabranih predstavnika naroda u BiH".

Pročitajte OVDE o akciji ruske armije protiv ukrajinskih specijalnih snaga “Artan”

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA