Најновије

Промоција књиге "Алхемија бомбе": Нуклеарна енергија? Да или не?

Питање да ли нас нуклеарна енергија води ка самоуништењу или је можда наша једина шанса за будућност – тема је која заокупља светску јавност више него икад пре. Слободан Бубњевић, физичар и научни новинар, изабрао је добар тренутак да објави књигу „Алхемија бомбе“, прву и свеобухватну историју нуклеарног доба.

Фото: Лагуна

Ова књига биће представљена на промоцији у четвртак, 21. септембра од 18 сати, у кафетерији Букмаркер књижаре Делфи СКЦ.


Поред аутора, о књизи ће говорити др Александар Богојевић, директор Института за физику, Филип Шварм, главни и одговорни уредник недељника Време и Зоран Пеневски, уредник.


„Алхемија бомбе“ Слободана Бубњевића писана је раскошним стилом, уз обиље занимљивих прича, анегдота и неочекиваних увида о свету око нас. Ова књига приказује драматичну историју нуклеарне ере кроз двадесет страшних топонима, разноликих локација на планети где је коришћење енергије атома оставило трајне ожиљке и прерасло у симболе савременог доба.


Није нужно познавати загонетни свет нуклеарне физике, не морамо бити заинтересовани за науку да бисмо били заинтересовани за бомбу. Нуклеарни арсенали, њихова разорна моћ и стални утицај на друштвене прилике и свакодневни живот тичу се сваког живог човека на планети. Заправо, тешко је разумети модерни свет ако сасвим прећутите нуклеарна питања.


И зато ће на промоцији бити речи о свему што занима читаоце, укључујући и кратак осврт на филм „Опенхајмер“ који је свет подсетио на рађање атомске бомбе.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА