Најновије

НИКЕЗИЋ "ИСПРОЗИВАО" ВУЧИЋА: Свака градња уз "шему за уградњу"!

Душан Никезић, потпредседник Странке слободе и правде, обратио се јавним саопштењем председнику Србије, Александру Вучићу, оптужујући га за корупцију.

Преносимо то саопштење у целини:

“Господине Вучићу,

Нико не каже да је лоше градити путеве и пруге, али је лоше што их граде стране компаније, са страним радницима и кооперантима блиским власти, без тендера, по вишеструко већим ценама, и то искључиво од скупих дуг са каматама до 9%.

Колико је лоше, потврђујете и сами када кажете да ће нас само брзи пут Бачки Брег – Наково коштати преко две милијарде евра, а пре само четири године за исти пут сте изјавили да „скупља варијанта кошта 420-430 милиона евра“.

А лоше јер иза овог петоструког поскупљења пута стоји скоро искључиво корупција, јер се за сваку конструкцију смишља шема за уградњу.

И то види цео свет. И то је главни разлог зашто је Србија од 2012. године пала за 24 места на светској ранг листи перцепције корупције, па су сада од свих европских земаља иза нас остале само Босна и Херцеговина, Турска и Русија.

И зато критика Ваше владе није напад на Србију, већ борба против корупције, а самим тим и суштинска одбрана интереса земље, јер је корупција данас наш највећи непријатељ, који нас годишње кошта милијарде евра и због за које данас нема довољно новца за школе.болнице и пристојне плате и пензије.”

Прочитајте ОВДЕ о расулу и шпијунажи у ЕУ парламенту

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА