Најновије

ЗАВЕТНИЦИ ИМАЈУ ПОРУКУ: Н1 погазила један од најстаријих новинарских стандарда 

Српска странка Заветници обавестилa је јавност да је портал Н1 погазио све новинарске стандарде и извршио нападе на председницу странке, Милицу Ђурђевић Стаменковски, у ауторском тексту, нарушавајући, према њиховом тврђењу, новинарске стандарде.

“Српска странка Заветници обавештава јавност да је портал Н1 брутално погазио један од најстаријих и фундаменталних новинарских стандарда: одговор на ауторски текст и колумну у којој је директно нападнута председница наше странке, Милица Ђурђевић Стаменковски. Одговор који је послат порталу Н1 објавили су и неки провладини и про-опозициони медији, али не и портал са којег је пласирана колумна против ње. На тај начин је портал Н1 флагрантно погазио управо оне принципе које наводно промовише, на чије се непоштовање жали и које користи у нападима на председника државе, владајућу коалицију и медије 'који им нису по вољи", тражећи чак и међународну арбитражу”, наводе Заветници у саопштењу.

Заветници тврде да је забрана објављивања одговора на директни напад резултат деконструкције лицемерја грађанистичке јавности, посебно у контексту хајки и вулгарних, женомрзачких коментара, истичући да поштују независност медија, али сматрају да је забрана одговора непрофесионална и некоректна.

“Разлози забране објављивања одговора на директне нападе, очигледно се налазе у чињеници да ауторски текст Милице Ђурђевић Стаменковски прецизно деконструише лицемерје грађанистичке јавности на неколико нивоа. Посебно у делу хајке и вулгарних, женомрзачких коментара, које још увек нико из овог дела јавности није осудио.Уважавајући независност медија и њихово право да не буду неутрални, Српска странка Заветници нема никакав проблем са медијским третманом наше председнице ни када је критички, ни када је афирмативан. Међутим, крајње је непрофесионално и некоректно забранити одговор и укинути право да се чује друга страна, односно страна о којој се на поменутом медију свакодневно пише”, тврде Заветници. 

Заветници констатују да је Н1 портал, као и ауторка Утиска недеље, користио цензуру како би "заштитио" свог колумнисту и сличне коментаторе, одговарајући на критике председнице Ђурђевић Стаменковски и ограничавајући њено право на одговор и изношење истине.

“Српској странци Заветници остаје да констатује, да као што је ауторка Утиска недеље сталним прекидањем покушавала да "спасе" два саговорника од полемике са Ђурђевић Стаменковски, тако је и Н1 портал одлучио да цензуром "заштити" свог колумнисту и њему сличне коментаторе, од одговора наше председнице, штитећи га тако од јавности и од истине”, наводе Заветници у саопштењу.

ЗЕЛЕНСКИ ШАЉЕ ВОЈНИКЕ У ПАКАО! Нећемо овако моћи да одбранимо Харков

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА