Најновије

ТРАМП ПРОГОВОРИО О ОПСТАНКУ УКРАЈИНЕ: За неколико дана пада важна одлука

Бивши председник САД Доналд Трамп поручио је данас да је опстанак Украјине у интересу Америке, неколико дана пре гласања Представничког дома предвођеног републиканцима о пакету помоћи за Кијев од 61 милијарду долара.

Ројтерс наводи да су поједини републиканци протумачили коментаре бившег председника као сигнал да се противи новој америчкој рунди помоћи за Украјину, као и да је бивши председник прошле године одбио да одговори на питање да ли жели да Кијев победи у сукобу са Русијом.

''Зашто Европа не може да изједначи новац који су уложиле Сједињене Америчке Државе како би се помогло земљи којој је помоћ очајнички потребна? Као што се сви слажу, украјински опстанак и снага треба бити много важнији Европи него нама, али такође јесте важно за и нас! Покрени се, Европо'', рекао је Трамп на својој платформи.

Трампова објава је уследила дан након што је похвалио Пољску, након састанка са председником Анџејем Дудом, на којем се расправљало о предлогу пољског лидера да чланице НАТО-а троше најмање 3 одсто БДП-а годишње на одбрану, уместо тренутна 2 одсто.

Републикански председник Представничког дома САД Мајк Џонсон рекао је ће се у суботу гласати о помоћи Украјини, упркос примедбама десничара, преноси Тан‌југ.

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО НАПАД НА ИРАН! Удари у граду са нуклеарком

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА