Најновије

"ВАЖНО ЈЕ ПРАВИЛНО ОБУЧИТИ МОБИЛИСАНЕ" Дејан Берић у руским редовома говорио о обуци нових регрута

Извиђачки снајперисти у зони ратних дејстава у Украјини обучавају се од мобилисаних регрута, рекао је Дејан Берић, добровољац из Србије са позивним знаком "Деки".

Дејан Берић. (Фото: Принтскрин)

- Недавно смо примили добру групу младих снајпериста, момци су вредно учили, очекивано – иако су тек мобилисани, научили су много за месец дана и постали веома добри стрелци. Не само стрелци, већ и снајперисти извиђачи. Али морате знати како да их користите, али овде мисле да ако снајперисти добије велику пушку, проблем ће бити решен. Не! Постоје јединице које би требало да се баве само гађањем на даљину - рекао је Берић у интервјуу за ура.ру.

Борац каже да постоје јединице које пуцају на велике удаљености, а има и оних које гађају до 1,3 км. Због тога је важно правилно обучити мобилисане, а оружје има велико значење.

- За снајперисту је његово оружје веома важно. Пушка мањег калибра биће потребнија у скученим просторима, на пример, када се јуриша на градове или непријатељске утврђене области. Док је већи калибар потребан да се непријатељ порази на знатној удаљености - објаснио је Берић.

Борба за овај град на истоку Украјине је најжешћа битка од почетка рата! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА