Најновије

ПЕСКОВ ОПЕТ ПОДСЕТИО: Лондон у Истанбулу!

На преговорима у Истанбулу 2022. године документ су парафирали делегације Русије и Украјине, али је Кијев, под притиском Лондона, одбио да настави рад на документу, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Песков

Песков

"Сви знају да је документ парафиран, а сви учесници тих преговора са украјинске стране знају шта је тачно био разлог одбијања Украјинаца да наставе и заврше рад на документу - директан притисак Лондона", указао је Песков.

Он је подсетио да је у новембру 2023. шеф партије "Слуга народа" у Врховној ради Давид Арахамија, који је био главни украјински преговарач у Истанбулу, изјавио да је тадашњи британски премијер Борис Џонсон отпутовао у Кијев и убедио владу Владимира Зеленског да се повуче из преговора. 

"Морамо се фокусирати само на званичне изворе јер све остало су спекулације", нагласио је Песков и додао да у овом тренутку "не постоје предуслови за преговоре, јер сви разумеју и знају став Украјине о неприхватању било каквих преговора, због чега се Специјална војна операција наставља".

Погледајте ОВДЕ ударе руског ракетног система Град

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА