Najnovije

PESKOV OPET PODSETIO: London u Istanbulu!

Na pregovorima u Istanbulu 2022. godine dokument su parafirali delegacije Rusije i Ukrajine, ali je Kijev, pod pritiskom Londona, odbio da nastavi rad na dokumentu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Peskov

Peskov

"Svi znaju da je dokument parafiran, a svi učesnici tih pregovora sa ukrajinske strane znaju šta je tačno bio razlog odbijanja Ukrajinaca da nastave i završe rad na dokumentu - direktan pritisak Londona", ukazao je Peskov.

On je podsetio da je u novembru 2023. šef partije "Sluga naroda" u Vrhovnoj radi David Arahamija, koji je bio glavni ukrajinski pregovarač u Istanbulu, izjavio da je tadašnji britanski premijer Boris DŽonson otputovao u Kijev i ubedio vladu Vladimira Zelenskog da se povuče iz pregovora. 

"Moramo se fokusirati samo na zvanične izvore jer sve ostalo su spekulacije", naglasio je Peskov i dodao da u ovom trenutku "ne postoje preduslovi za pregovore, jer svi razumeju i znaju stav Ukrajine o neprihvatanju bilo kakvih pregovora, zbog čega se Specijalna vojna operacija nastavlja".

Pogledajte OVDE udare ruskog raketnog sistema Grad

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA