Најновије

Врата манастира крију манастирски лек за душу

Ако још нисте изабрали књигу са којом ћете започети пролеће, или је поклонити неком драгом, ово је права прилика за вас.

Након више објављених песама и кратких прича, у продаји се коначно нашао и кратки роман Кристијана Гавранића под називом Врата манастира.  Реч је о роману који своју радњу базира на људској склоности одабира према слабостима, и индивидуалног односа појединца према смислу живота. Кроз призму главних ликова, стављајући их у несвакидашње животне ситуације, аутор се поиграва са читаоцима пружајући им шансу да сами дају одговор на врло вешто постављена питања. Актери романа, јурећи кроз безумље материјализма, откривају недостатак хармоније у њиховим животима, који покушавају да одгурну на њима својствене начине, све док не буду у ситуацији да се суоче сами са собом. Некима од њих ће то донети смрт, а некима нови живот.

Иако се аутор романа кроз дело бави скривеним деловима људске душе, роман је писан лако читљивим језиком, са пуно динамичних догађаја, а писац настоји пре да читаоце увуче у саму радњу, него да им је приповеда. 

Кроз призму љубавних сплетки, политичких интрига, повезаности криминала, крупног капитла са људима из политике,  аутор води читаоце кроз делиће мозаика, чија се коначна слика указује на крају. Појављивање идеје манстира чија су врата увек отворена, је јасан правац и позив аутора читаоцима да се врате својим стварним потребама, оном унутрашњем ја, одбацујући тако концепт материјалног друштва као водиљу доба у коме живимо, а прихватајући вредности које су непролазне. 

Роман врата манастира са својом универзалном темом, и текстом прилагођеним динамици времена у коме живимо, има сваку препоруку да постане незаобилазни део свачије библиотеке, као будни подсетник на питање шта нас заправо чини у животу срећним.

Књигу можете наручити на телефон 064 44 39 447.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА