Најновије

ПЕТКОВИЋ ОТКРИВА: Приштина у Брисел дошла без предлога

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је након преговора у оквиру дијалога Београда и Приштине уз посредство специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака да је Београд учинио све у намери да пронађе решење због укидања динара.
Петковић / Скриншот

Петковић / Скриншот

Реч је о петом састанку заредом, на којем је Београд изнео свој предлог који је и Брисела оценио као добар и конструктиван, али је Приштина дошла без коментара, конструктивности и предлога.

"То јасно доказује да друга страна не жели ни о чему да се договара и пронађе решење", каже Петковић.

Како каже, већ пети састанак се нигде нису померили док Срби на КиМ пате јер се угрожава рад српских институција и исплата.

"Ми ћемо свакако прихватити наредну рунду разговора која ће бити следеће недеље по питању насилног укидања динара, опет ћемо показати своју конструктивност па нека види међународна заједница ко је у овом процесу крив", каже Петковић.

Додаје да ће Приштина одбити све што долази са српске стране, те у таквој ситуацији не можете да будете конструктивни.

Напомиње да није дошло до тројног састанка јер Приштина која није имала свој предлог није хтела ни да разговара о српском предлогу.

"Лајчак је кренуо са разговорима по питању ЗСО и ми смо имали неколико састанака где смо кренули са експертима из ЕУ да разговарамо о статуту ЗСО, а разговори су били конструктивни. Када је Приштина увидела да то иде у правцу да се утврди статут за формирање ЗСО, Курти је кренуо у једностране потезе и укидање динара", појашњава Петковић.

Најавио је да ће по повратку у Београд заказати састанак са представницима Квинте како би се разјаснило ко је конструктиван а ко не.

У Бриселу су раније данас настављени разговори у оквиру дијалога Београда и Приштине. Како је најављивано, главна тема је одлука централне банке у Приштини да забрани употребу динара на Косову и Метохији.

Прочитајте ОВДЕ шта је Пленковић рекао о Милановићу након изборне победе ХДЗ-а

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА