Најновије

Украјинска команда признала: Погрешили смо!

Ситуација на авдејевском и запорошком правцу и даље је тешка за Оружане снаге Украјине, поједини команданти погрешили су у контроли ситуације, саопштио је главнокомандујући украјинских снага Александар Сирски.

Сирски је на друштвеним мрежама написао да се „посебно напета ситуација развила на авдејевском и запорошком правцу“.
„Жестоке борбе се воде код насеља Вербово и Работино“, рекао је он.

„У току рада поједини команданти су имали одређене погрешне процене у контроли ситуације и процени непријатеља, што је директно утицало на јачину одбране на појединим правцима. Предузео сам све кораке да се ситуација поправи на лицу места. Уз издвајање додатне муниције и материјалних средстава, као и неопходних резерви“, додао је главнокомандујући.

Часов Јар

Руске снаге уништиле су велики број утврђења Оружаних снага Украјине у селу Часов Јар у Артјомовском округу ДНР помоћу тешких минобацача, ракетних система и активним ваздушним нападима, изјавио је за Спутњик пензионисани потпуковник Народне милиције ЛНР Андреј Марочко, позивајући се на сопствене изворе.
Он је додао да су та утврђења стварања још од 2014. године.

Марочко је нагласио да у циљу смањења губитака, украјинска војска мора да се осипа и скрива у подрумима вишеспратница и приватних кућа.

Соледар

Артиљерци 200. посебне гардијске моторизоване бригаде Северне флоте, која делује у саставу Јужне групе снага, уништили су осматрачницу Оружаних снага Украјине са извиђачима код Соледара у Донбасу, изјавио је за Спутњик припадник бригаде са позивним „Ураган“.

Он је напоменуо да је напад извершен вученим топом 2Б16 „нона К“ калибра 120 милиметара.

Према његовим речима, на тај начин украјинске снаге остале су без могућности надгледања одређеног подручја и, сходно томе, руска пешадија сада може да се креће много безбедније, а мање су шансе да украјинске снаге добију информације о локацији пешадије.

Украјинци међу собом већ нагађају - који ће њихов град пасти следећи

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА