Најновије

Несторовић гласа против промене Закона којима се спајају београдски и локални избори

Бранимир Несторовић, из посланичке групе "Ми - снага народа", саопштио је да ова група неће гласати за промене закона којим се омогућава спајање београдских и локалних избора у 88 јединица за 2. јун, подсетивши да они нису учествовали ни у преговорима код Ане Брнабић, председнице Народне скупштине о томе.

Став покрета "Ми - снага народа" је да је предлог о изменама закона нелегитиман и недемократски, посланици ове групе најавили су да ће изаћи на београдске изборе.

Александар Павић је подсетио да су на првом колегијуму (преговорима код Ане Брнабић у форми скупштинског колегијума са парламентарним странкама) су учествовали и рекли да даље неће, јер је цео процес показатељ умешаности страних актера у унутрашње послове Србије, преноси "Данас".

"Још једном је понижена Скупштина, странци овде не треба да долазе и ми њима не треба да полажемо рачуне", рекао је Павић и додао да због мешања у изборни процес, амерички амбасадор Кристофер Хил треба да буде проглашен за персону нон грата.

Са правног аспекта адвокат Бранко Лукић је оценио да се у изменама Закона који су на дневном реду не ради о уређивању изборних услова већ на скраћењу рокова и да се на тај начин положај опозиције отежава положај.

Ова посланичка група је, како је речено, послала дописе на стотине адреса поводом Резолуције о Сребреници, и рекли су да ће их објавити на својим интернет платформама.

На конференцији је говорио и Бранислав Антонијевић, који ће бити кандидат за градоначелника Београда.

ХАОС НА ГРАНИЦАМА РУМУНИЈЕ И МОЛДАВИЈЕ: Уследила жестока реакција служби

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА