Najnovije

Nestorović glasa protiv promene Zakona kojima se spajaju beogradski i lokalni izbori

Branimir Nestorović, iz poslaničke grupe "Mi - snaga naroda", saopštio je da ova grupa neće glasati za promene zakona kojim se omogućava spajanje beogradskih i lokalnih izbora u 88 jedinica za 2. jun, podsetivši da oni nisu učestvovali ni u pregovorima kod Ane Brnabić, predsednice Narodne skupštine o tome.

Stav pokreta "Mi - snaga naroda" je da je predlog o izmenama zakona nelegitiman i nedemokratski, poslanici ove grupe najavili su da će izaći na beogradske izbore.

Aleksandar Pavić je podsetio da su na prvom kolegijumu (pregovorima kod Ane Brnabić u formi skupštinskog kolegijuma sa parlamentarnim strankama) su učestvovali i rekli da dalje neće, jer je ceo proces pokazatelj umešanosti stranih aktera u unutrašnje poslove Srbije, prenosi "Danas".

"Još jednom je ponižena Skupština, stranci ovde ne treba da dolaze i mi njima ne treba da polažemo račune", rekao je Pavić i dodao da zbog mešanja u izborni proces, američki ambasador Kristofer Hil treba da bude proglašen za personu non grata.

Sa pravnog aspekta advokat Branko Lukić je ocenio da se u izmenama Zakona koji su na dnevnom redu ne radi o uređivanju izbornih uslova već na skraćenju rokova i da se na taj način položaj opozicije otežava položaj.

Ova poslanička grupa je, kako je rečeno, poslala dopise na stotine adresa povodom Rezolucije o Srebrenici, i rekli su da će ih objaviti na svojim internet platformama.

Na konferenciji je govorio i Branislav Antonijević, koji će biti kandidat za gradonačelnika Beograda.

HAOS NA GRANICAMA RUMUNIJE I MOLDAVIJE: Usledila žestoka reakcija službi

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA