Најновије

АМЕРИ СЕ ОПЕТ БАВЕ ПУТИНОМ: "Он је мајстор манипулације, а његов главни циљ..."

Фиона Хил ускоро почиње да ради у Белој кући као виши стручњак за Русију и Европу у Трамповом Већу за националну безбедност. Оно што је занимљиво у вези са Хиловом је да је ауторка књиге која на 500 страница доноси психолошки профил руског председника Владимира Путина.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Књига "Господин Путин: Оперативац у Кремљу" иде чак од Путинових раних година у КГБ-у, па кроз његов успон и доласка до Кремља. Како пише Вашингтон пост, Трамп ће на тај начин у свом тиму имати на неки начин лични досије Владимира Путина.
Тешко је одредити ко тачно води спољну политику сједињених држава ових дана, или у којој мери Хилова може да утиче на ставове Трампове администрације на Русију.
Њена књига нуди политичку перспективу Путинових намера и могућности, као и доста ниска очекивања за зближавање, какво је Трамп током председничке кампање замишљао, пише Вашингтон пост.
Путин, према ономе што Хил пише, види САД као злонамерну и неспособну силу, која не завређује поштовање, али и препреку у његовом неуморном настојању да врати и прошири моћ руске државе. Књига је први пут објављена 2013. године, а измењена верзија 2015. године. У њој се анализирају Путинове особине, како он обликује своју доминацију у земљи и ривалство у иностранству. Хил и коаутор Клифорд Геди са Института Брукингс пишу шест Путинових идентитета, који сви заједно чине један поглед на свет. Истакнут је посебно његов идентитет манипулатора. - Он је мајстор манипулације, информација, сузбијања информација и стварања псеудо информације - пише у књизи. Описан је као неко ко верује само себи, а у једном делу су га назвали етатистом, али они ту не подразумевају идеолошку визију планске економије, јер код њега уопште они и не виде идеологију. - Путин је обећао да ће да обнови руску државу, заштити суверенитет, очува јединство и стабилност и осигура националну безбедност - набрајају Хил и Геди у књизи, "међутим, Путин није објаснио како ће то да учини", напоменули су аутори. Друга Путинова личност у књизи је названа "Путин - историјски човек" и пише како руски председник користи причу о својим породичним коренима како би се приказао као прави Рус. Његова породица је у Русији још од почетка 17. века, били су у покрајини Рјазањ, југоисточно од Москве. Што се тиче "Путинове аутсајдер личности", аутори у књизи напомињу како доста политичких лидера себе жели да прикажу као аутсајдере. Путиова прича је да је релативно скромних корена, ретко је био у центру пажње током своје ране професионалне каријере, служио је као КГБ-овац у Дрездену, а током 1990-их у Санкт Петербургу, када је развио културна знања и стекао политичке референце као водећи општински званичник. - Јавност воли да види како опомиње људе који им се не свиђају језиком каквим они немају прилике. Аутсјадер је прагматичан, нема интересе у политици или у идеологијама. У систему оптерећеном идеологијом, само аутсајдер може да види његове недостатке. Путин је такође приказан и у идентитету слободног трговца због свог умећа договарања. - Капитализам, према Путиновом схватању, није производња, управљање и маркетинг. То је преговарање. Не ради се ту о купцима и радницима, реч је о личним везама са регулаторим. То је проналажење рупа у закону и њихово коришћење. За Путина је привреда бојно поље - наводе аутори. "Вашингтон Пост" даље пише да није скроз јасно да ли Путин има прави утисак о САД и како их види кроз нападе НАТО-а, интервенцију на Косову и сличне потезе. - Путин је провео много времена у свом професиналном животу манипулишући чињеницама и кривећи истину, играјући се са фикцијом. Он, такође, можемо да закључимо, није увек у стању да разликује једне од других - наводе аутори. На крају "Вашингтон пост" наводи како се, након што Хилова упозна свог новог шефа (Трампа), већ претпоставља о коме ће да буде њена следећа књига. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА