Najnovije

Netanijahu poručio SAD: Iran nije vaš prijatelj

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrazio je podršku borbi SAD protiv militanata Islamske države, ali je upozorio i protiv ublažavanja stava prema Iranu.
Netanjahu (Foto: JuTjub)

Netanjahu (Foto: JuTjub)

„Mi želimo da izgube i jedni i drugi. Najmanje želimo da neko od njih ima oružje za masovno uništenje”, rekao je Netanijahu u intervjuu za američku TV mrežu Si-Bi-Es (CBS). On je to rekao na dan kada je Islamska država (IS) preuzela odgovornost za ubistvo još jednog zapadnog taoca, navodi AFP. Netanijahu je izrazio podršku predsedniku SAD Baraku Obami za predvođenje koalicijom protiv IS i rekao: „Mi smo sa američkim narodom koji shvata divljaštvo protiv koga smo svi ustali”. „IS mora biti poražena i biće poražena”, naglasio je on,ali je opisao situaciju kao „globalni sukob” protiv militantnog islama, ne samo sunita IS i Al Kaide, već takođe šiita Hezbolaha koje podržava Iran. „Iran nije vaš saveznik. Iran nije vaš prijatelj. Iran je vaš neprijatelj”, naglasio je Netanijahu dok SAD i još pet zapadnih sila pregovaraju sa Iranom o ograničavanju nuklearnog programa te zemlje. On je ponovio protivljenje Izraela svakom dogovoru koji ostavlja Iranu mogućnost da obogati uranijum i apelovao na oštrije sankcije protiv Teherana kao alternativu sporazumu. „Alternativa lošem dogovoru nije rat. Alternativa lošem dogovoru je više sankcija, oštrijih snakcija, koje će navesti Iran da demontira svoj kapacitet za proizvodnju nuklearne bombe”, dodao je.
Pročitajte još:Državna televizija Rusije: Šešelj se vratio kao nepokoren patriota!Skadnal: Hrvatski navijači prekinuli utakmicu sa Italijom pevali ustaške pesme!
Da bi se zamislilo kako će izgledati svet ako Iran ima nuklearne bombe dovoljno je samo pomisliti šta radi Islamska država sa puškama i kamionima, rekao je Netanijahu kako su preneli izraelski mediji. On je govorio u okviru kampanje koju je započeo uoči isteka roka za postizanje dogovora šest svetskih sila s Iranom o nuklearnom programu te zemlje. Izrazio je zabrinutost što bi svetskim silama više odgovaralo da postignu loš dogovor nego da se pregovori završe bez dogovora. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA