Најновије

Нетанијаху поручио САД: Иран није ваш пријатељ

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изразио је подршку борби САД против милитаната Исламске државе, али је упозорио и против ублажавања става према Ирану.
Нетанјаху (Фото: ЈуТјуб)

Нетанјаху (Фото: ЈуТјуб)

„Ми желимо да изгубе и једни и други. Најмање желимо да неко од њих има оружје за масовно уништење”, рекао је Нетанијаху у интервјуу за америчку ТВ мрежу Си-Би-Ес (ЦБС). Он је то рекао на дан када је Исламска држава (ИС) преузела одговорност за убиство још једног западног таоца, наводи АФП. Нетанијаху је изразио подршку председнику САД Бараку Обами за предвођење коалицијом против ИС и рекао: „Ми смо са америчким народом који схвата дивљаштво против кога смо сви устали”. „ИС мора бити поражена и биће поражена”, нагласио је он,али је описао ситуацију као „глобални сукоб” против милитантног ислама, не само сунита ИС и Ал Каиде, већ такође шиита Хезболаха које подржава Иран. „Иран није ваш савезник. Иран није ваш пријатељ. Иран је ваш непријатељ”, нагласио је Нетанијаху док САД и још пет западних сила преговарају са Ираном о ограничавању нуклеарног програма те земље. Он је поновио противљење Израела сваком договору који оставља Ирану могућност да обогати уранијум и апеловао на оштрије санкције против Техерана као алтернативу споразуму. „Алтернатива лошем договору није рат. Алтернатива лошем договору је више санкција, оштријих снакција, које ће навести Иран да демонтира свој капацитет за производњу нуклеарне бомбе”, додао је.
Прочитајте још:Државна телевизија Русије: Шешељ се вратио као непокорен патриота!Скаднал: Хрватски навијачи прекинули утакмицу са Италијом певали усташке песме!
Да би се замислило како ће изгледати свет ако Иран има нуклеарне бомбе довољно је само помислити шта ради Исламска држава са пушкама и камионима, рекао је Нетанијаху како су пренели израелски медији. Он је говорио у оквиру кампање коју је започео уочи истека рока за постизање договора шест светских сила с Ираном о нуклеарном програму те земље. Изразио је забринутост што би светским силама више одговарало да постигну лош договор него да се преговори заврше без договора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА