Najnovije

Haški tribunal objavio aneks o uslovima puštanja Šešelja

HAG - Haški tribunal obelodanio je danas poverljivi aneks o uslovima puštanja na privremenu slobodu optuženika Vojislava Šešelja, kojim se on obavezuje da se pojavi pred sudskim većem kada to od njega bude zatražilo.
SRS (Foto: SRS)

SRS (Foto: SRS)

Prema istom dokumentu, Šešelj je obavezan da po dolasku u Srbiju preda pasoš njenim vlastima, da nema kontakte sa žrtvama i svedocima u procesu koji se vodi protiv njega i da ne utiče na njih na bilo koji način, kao i da ni na koji način ne opstruiše proceduru ili tok pravde. Pretresno veće na čelu sa sudijom Žan Klod Antoanetijem, koji je potpisao današnju odluku o ukidanju poverljivosti aneksa od 6. novembra, u istom dokumentu pozvalo je Srbiju da ne izdaje novi pasoš optuženom bez saglasnosti Pretresnog veća.
Pročitajte još:NOVA TAČKA UDARA NA RUSIJU: Nezavisni Sibir!?
U dokumentu se još navode i zahtevi Holandiji da sprovede optuženog do amsterdamskog aerodroma Shipol, ili nekog drugog aerodroma na dan puštanja na slobodu, i da ga po njegovom povratku u Holandiju, kada to odredi Sud, zadrži i sprovede u pritvorsku jedinicu. Pretresno veće je uputilo i zahtev tranzitnim zemljama da, ukoliko je neophodno, obezbede sigurnost optuženom na tranzitnom aerodromu i da ga uhapse ukoliko pokuša da pobegne dok bude čekao na povratak u pritvorsku jedinicu. Zahtev je bio upućen i Sekretarijatu Haškog tribunala u pogledu mera koje treba da sprovede do polaska optuženog na aerodrom. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA