Najnovije

Drašković o Vučiću: On je kao vapijući u pustinji!

BEOGRAD – Lider SPO Vuk Drašković izjavio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić krenuo u stratešku i odlučnu bitku za budućnost zemlje i prešao 'Rubikon' ka evropskoj strani, ali da, na žalost, Srbija još nije prešla tu granicu.
Drašković na RTS-u (Foto: Skrinšot)

Drašković na RTS-u (Foto: Skrinšot)

„Krenuo je ( Vučić) u jednu stratešku i odlučnu bitku za budućnost ove zemlje u pravom smeru, ali se nije pripremio za pobedu”, ocenio je Drašković. On smatra da premijer nije sasekao „korenje komunističke ideologije, koja davi Srbiju - službe bezbednosti su nereformisane, a tajni dosijei zatvoreni”. „Oko njega je mnogo onih koji su nestručni i koji ne podržavaju taj strateški put, nego na svakom koraku sapliću. Vrlo je malo onih koji ga podržavaju, a nije privukao sebi stručne ljude koji mogu i hoće da pomogunu”, kaže Drašković za Blic.
Pročitajte još:Italijani, Poljaci i Finci poručili: Evropa se brani na mostu u Kosovskoj Mitrovici!
Drašković ocenjuje da se premijer našao u poziciji kao da je sam i izolovan, pa pošto nema podršku umnih ljudi da brane taj put i strategiju on sam govori o svemu. „Troši se i ostavlja utisak vapijućeg u pustinji”, dodao je Drašković. Kako je rekao, kada je Vučić odlučno i iskreno rekao da naši strateški državni putokazi moraju biti okrenuti ka Evropi i Zapadu, kada je najavio obračun sa kriminalom i pljačkom i kada je taknuo meke čuvane i skrivane zločine službi bezbednosti, od streljanja novinara Slavka Ćuruvije do streljanja srpskih đaka i mladića u kafiću „Panda” u Peći - kada je porušio balvane DS na severu Kosova i krenuo u rižično rešavanje tog bolnog problema Srbije, ja sam ga podržao otvoreno i najsnažnije”. Na pitanje šta se dogodilo sa DS, Drašković je rekao da se toj stranci „dogodila pravda”. „Sve ono što su od devedesete godine pa nadalje činili SPO-u, opanjkavali i izmišljali afere, sve sa ciljem da budemo uništeni kao stranka desnice i jasnog antikomunizma, sada rade sebi samima”, dodao je Drašković. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA