Najnovije

"KIČMOSPAS" - računar na drugačiji način!

NOVI SAD - Na 28. međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva u Novom Sadu, Slaviša Strahinić je osvojio zlatnu medalju i zlatnu plaketu za svoj izum "Pokretni ergonomski nosač desktop računara".
Kičmospas (Foto: kicmospas.com)

Kičmospas (Foto: kicmospas.com)

– Izum „Pokretni ergonomski nosač desktop računara“ je nastao kao želja da se pomogne ljudima, koji su pre svega vezani za krevet, kako bi lakše koristili računar – rekao je diplomirani pravnik bez zaposlenja Slaviša Strahinić i dodao da je na ovu ideju došao kada mu se jedna drugarica požalila na bolove u leđima zbog dugotrajnog sedenja ispred komjutera.
On je objasnio da ova inovacija omogućava korišćenje kompjutera u tri položaja: sedeći, stojeći i ležeći.
Govoreći o principu rada on je objasnio da je izum metalna konstrukcija, čiji su elementi spojeni uz pomoć zglobova  i povezuje monitor, kućište, tastaturu i miša. On je još naglasio da ova metalna konstrukcija ima mogućnost povezivanja dva kućišta i tri monitora.
[gallery ids="432802,432801,432800"] "Posebno želim da napomenem da mi je u izradi, ali i sa svojim nekim idejnim rešenjima, pomogao moj otac Sava." - kaže Strahinić, a ideja mu je pala na pamet, prema njegovim rečima, kada mu se jedna drugarica požalila na bol u leđima zbog dugog sedenja ispred kompjutera. Zvanični sajt je kicmospas.com Izvor: Timočke

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA