Najnovije

OTPOR FAŠIZMU: Guverner Teksasa zabranio obaveznu vakcinaciju protiv korone!

Naredba dolazi dva dana nakon što je FDA dala potpuno odobrenje za vakcinu Fajzer. To ne sprečava privatna preduzeća da nameću obaveznu vakcinaciju za svoje radnike, ali javna ili privatna lica koja primaju javna sredstva ne mogu zahtevati od svojih klijenata dokaz o vakcinaciji.

Vakcina. (Foto: pixabay. com)

Guverner Greg Abot u sredu je objavio izvršnu naredbu kojom se zabranjuje vladina mera za obaveznu vakcinu protiv KOVID-19 u Teksasu, bez obzira na status odobrenja vakcine u američkoj Upravi za hranu i lekove (FDA).

On je takođe rekao da to pitanje dodaje na dnevni red za tekuću posebnu sednicu zakonodavnog tela Teksasa.

Naredba dolazi dva dana nakon što je FDA odobrila potpuno odobrenje za vakcinu Fajzzer. To je otvorilo pitanja o sudbini prethodnog Abotovog naloga koji je zabranjivao obaveznu vakcinaciju, ali samo za one vakcine koje su odobrene za hitnu upotrebu.

Najnovija Abotova naredba je jednostavna, u kojoj se kaže da „nijedan državni organ ne može primorati nijednog pojedinca da primi vakcinu protiv KOVID-19“. Naredba čuva izuzetke za mesta poput staračkih domova i svratišta koji imaju državnu podršku.

U isto vreme, Abot je zatražio od zakonodavaca da razmotre zakonodavstvo koje se odnosi na to da li državne ili lokalne vlade mogu izdati naredbe za obaveznu vakcinaciju i, ako je tako, koja izuzeća treba da se primene.

“Zahteve i izuzetke za vakcine je određivalo zakonodavno telo, a njihovo učešće je posebno važno kako bi se izbeglo delimično uvođenje obaveznosti vakcina širom Teksasa”, rekao je Abot u saopštenju.

Zakonodavci su trenutno na drugoj posebnoj sednici, a vreme je ograničeno za napredak u dnevnom redu od 17 tačaka, koje je Abot ranije najavio. Dom je konačno vratio kvorum prošle nedelje nakon što su demokrate uložile skoro šestonedeljni protest protiv izbornog zakona GOP-a, a trenutna sednica bi trebalo biti završena 5. septembra.

Abotova naredba se u velikoj meri bavi državnim entitetima, iako kaže da „javno ili privatno lice koje prima ili će primati javna sredstva“ ne može zahtevati od „potrošača“ da dostavi dokaz o vakcinaciji da bi primio uslugu ili ušao u neko mesto.

Prema novom državnom zakonu, senatskom zakonu 968, privatnim preduzećima je i dalje zabranjeno da od kupaca zahtevaju dokaze o vakcinaciji. Ni najnovija Abbott-ova naredba, niti zakon ne bave se zahtevima obavezne vakcinacije za zaposlene u privatnim preduzećima.

Abotov portparol, Rene Ez, potvrdila je da privatna preduzeća još uvek imaju mogućnost da vakcine nalažu svojim radnicima, rekavši: “Privatnim preduzećima nije potrebna vlada koja vodi njihovo poslovanje.”

U poslednjoj Abotovoj naredbi u vezi sa zahtevima za obaveznu vakcinaciju, izdatoj 29. jula, rečeno je da „nijedan vladin entitet ne može primorati nijednog pojedinca da primi vakcinu protiv KOVID-19 koja se primenjuje prema odobrenju za hitnu upotrebu“. Iako postoji novi državni zakon koji je delovao kao zaštita za prethodnu Abbott-ovu naredbu ako je vakcina dobila potpuno odobrenje, nije bila tako sveobuhvatna kao naredba i ostavila je otvorena vrata za nove mere u pogledu obavezne vakcinacije.

Napad dronom u Avganistanu, meta teroriste koji je kovao opasne planove! Više o tome OVDE.

Izvor: nultatacka.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA