Najnovije

Palma: Želim da budem u fotelji nakon izbora

Ukoliko bi došlo do rekonstrukcije Vlade i premijer Aleksandar Vučić mi ponudi ministarsku poziciju - to ne bih prihvatio. U Vladu bih ušao samo posle izbora, kada građanima predstavim konkretan plan šta bih radio kao član Vlade i za to dobijem njihovu podršku - kaže za Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine.
Palma (Foto: Jutjub)

Palma (Foto: Jutjub)

On poručuje da je Vlada koju predvodi Vučić na dobrom putu i da zacrtanim kursom treba nastaviti: - Ova vlada će sigurno dočekato kraj mandata. I verujem da će dobiti poverenje građana za još četiri godine! Mi smo država koja je navikla na stalna uslovljavanja. Vrlo dobro znamo šta nam je cilj i ne smemo stati - naš cilj je evropski put. I Vučić to dobro radi. Sve što premijer radi - okupljanje kineskog premijera i 15 predsednika vlada u Beogradu, jačanje veza sa Nemačkom, kontakti sa SAD, pokazuju da je Srbija na dobrom putu. Marković kaže i da neće odustati od zahteva da se političari na svim nivoima solidarišu sa građanima: - Apelujem na odbornike u svim lokalnim samoupravama da, prilikom donošenje budžeta za narednu godinu, glasaju protiv toga da članovi gradskih i opštinskih veća i odbornici skupština primaju plate od 70.000 do 100.000 samo zato što jednom u dva ili tri meseca konstatuju dnevni red. Mi smo to u Jagodini ukinuli još pre deset godina.
Pročitajte još:Budžet predviđa 27.000 ljudi manje u javnom sektorŠešelj: Hrvati žale što nisam Hrvat!
On objašnjava da bi možda najbolje bilo promeniti Zakon o lokalnoj samoupravi, kako bi se ovaj njegov predlog i zakonski regulisao. Sada je, objašnjava, sve na „dobroj volji“ opštinskih vlasti, koju često čine široke koalicije, pa se brojne partije utrkuju da uzmu što veći deo kolača. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA