Najnovije

Nariškin: 2014. – istorijska godina za Rusiju

Takvo je mišljenje izrazio predsednik Državne dume Rusije Sergej Nariškin na poslednjoj plenarnoj jesenjoj sesiji, govoreći o rezultatima rada Dume.
Sergej Nariškin (Foto: RIA Novosti)

Sergej Nariškin (Foto: RIA Novosti)

„Završava se jesenja sesija i zajedno sa njom 2014. godina. Za našu zemlju ona će ući u istoriju, a lekcijama 2014. godine će posvećivati pažnju mnoge zemlje u budućnosti“, rekao je Nariškin. Jedna od glavnih lekcija po njegovim rečima je ta da hegemonističke težnje skrivene za pseudodemokratskim parolama uvek nailaze na otpor, rekao je Nariškin. „Vakcina od takvih težnji je dobijena posle dva svetska rata, koja su započela upravo zbog takvih ambicija. Nariškin je podsetio da završava Godina kulture, a zamenjuje je Godina književnosti. „Svi mi, svi naši sunarodnici moći ćemo ponovo da pogledamo na istorijsko nasleđe Rusije. Naša kultura će nam pomoći da odbijemo bilo koje napade na društvo i državnost, na čitav ruski svet“, rekao je Nariškin. „U osnovi naše državnosti je veliki ruski jezik. I taj temelj ćemo stalno jačati“ istakao je predsednik Državne dume.
Pročitajte još:Lavrov: Prekid neutralnosti Ukrajine će zaoštriti sukobUhapšen Mirza Hatić koji je srušio spomen krst sarajevskim Srbima
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA