Najnovije

Vulin: Mi smo dosledna levičarska partija

BEOGRAD – Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je danas da će ta stranka dosledno podržavati reformsku politiku Vlade Srbije, koja će uvek voditi računa o socijalno ugroženima.
Vulin - lider Pokreta socijalista (Foto: Jutjub printskrin)

Vulin - lider Pokreta socijalista (Foto: Jutjub printskrin)

„Pokret socijalista je dokazao da je dosledna levičarska partija. Nećete naći nijednu vladu u Evropi, nijednog ministra rada u Evropi, koji je u godini krize uspeo da izbegne umanjenje socijalnih davanja”, rekao je Vulin Tanjugu uoči sednice Glavnog odbora te stranke na kojoj će biti sumirani rezultati rada te partije u 2014. godini. Vulin je dodao da na to Pokret socijalista mora da bude ponosan, kao što je on veoma ponosan na Vladu Srbije i premijera Aleksandra Vučića, koji su ga podržali upravo u ovakvoj politici. Poručio je i da je Pokret socijalista partija borbene levice i da je uvek bila na strani ljudi kojima je teško i na strani onih koji žive od svog rada. „Mislim da smo to i sada dokazali, uostalom, naši funkcioneri na svim nivoima su se pokazali kao dobri i vredni ljudi”, rekao je Vulin i istakao da se Pokret socijalista čvrsto držao svog programa. Govoreći o planovima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje vodi već osam meseci, Vulin je rekao da je to Ministarstvo, u tom periodu, započelo mnogo više nego što je rađeno u proteklih desetak godina. On je takođe naveo da je pokrenuta obimna zakonodavna aktivnost, navodeći Zakon o radu, za koji je rekao da se pokazao kao dobar zakon i da nije antiradnički.
Pročitajte još:(VIDEO) Šešelj u emisiji Reč po reč o korupciji, Rusiji i Briselskom sporazumu
Vulin je ocenio i da tim zakonom mogu da se ponose i levica i desnica u Srbiji, i poslodavci i zaposleni, a da je, uostalom, to priznala i čitava međunarodna zajednica, a sada priznaju i poslodavci i sindikati. U 2015. godini, Vulin očekuje živu zakonodavnu aktivnost na promeni Zakona o socijalnoj zaštiti, Porodičnog zakona, Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom... Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA