Najnovije

Završen festival autorskog filma

BEOGRAD - Jubilarni, 20. Festival autorskog filma (FAF) zvanično se zatvara večeras u Domu omladine Beograda, dodelom Gran prija "Aleksandar Saša Petrović", ali će sutra biti održan tradicionalni program "FAF na bis".
Kraj festivala (Foto: forum.hr)

Kraj festivala (Foto: forum.hr)

Poslednji film u glavnom programu večeras je "Zimski san" jednog od najinovativnijih svetskih reditelja, turskog umetnika Nuri Bilge DŽejlana. Ovaj hipnotički portret ljudi primoranih da se suoče sa onim što zaista jesu nagrađen je Zlatnom palmom u Kanu i zvanični je kandidat Turske za Oskara. Ovaj film se na FAF-u prikazuje van konkurencije. Za Gran pri i za nagradu za najboljeg reditelja konkuriše 12 ostvarenja iz takmičarskog programa. Odluku će doneti međunarodni žiri, koji čine filmski, tv i pozorišni reditelj Goran Marković (Srbija), selektor programa Forum na Berlinalu Kristof Terehte (Nemačka) i nagrađivana nemačka glumica i scenaristkinja Ana Stov Brugeman.
Pročitajte još:Georgiev ne želi da odraste!?
Pobednik festivala osvojiće i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 evra, koju obezbeđuje Fondacija "Aleksandar Saša Petrović" u znak sećanja na ovog srpskog filmskog velikana. Žiri kritike Fipresci Srbija dodeliće svoje priznanje za najbolji film festivala, a Udruženje filmskih umetnika Srbije - Sekcija snimanja slike dodeliće plaketu "Aleksandar Petković Petko" za najbolji snimateljski rad. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA