Најновије

Завршен фестивал ауторског филма

БЕОГРАД - Јубиларни, 20. Фестивал ауторског филма (ФАФ) званично се затвара вечерас у Дому омладине Београда, доделом Гран прија "Александар Саша Петровић", али ће сутра бити одржан традиционални програм "ФАФ на бис".
Крај фестивала (Фото: forum.hr)

Крај фестивала (Фото: forum.hr)

Последњи филм у главном програму вечерас је "Зимски сан" једног од најиновативнијих светских редитеља, турског уметника Нури Билге Џејлана. Овај хипнотички портрет људи примораних да се суоче са оним што заиста јесу награђен је Златном палмом у Кану и званични је кандидат Турске за Оскара. Овај филм се на ФАФ-у приказује ван конкуренције. За Гран при и за награду за најбољег редитеља конкурише 12 остварења из такмичарског програма. Одлуку ће донети међународни жири, који чине филмски, тв и позоришни редитељ Горан Марковић (Србија), селектор програма Форум на Берлиналу Кристоф Терехте (Немачка) и награђивана немачка глумица и сценаристкиња Ана Стов Бругеман.
Прочитајте још:Георгиев не жели да одрасте!?
Победник фестивала освојиће и новчану награду у износу од 5.000 евра, коју обезбеђује Фондација "Александар Саша Петровић" у знак сећања на овог српског филмског великана. Жири критике Фипресци Србија доделиће своје признање за најбољи филм фестивала, а Удружење филмских уметника Србије - Секција снимања слике доделиће плакету "Александар Петковић Петко" за најбољи сниматељски рад. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА