Najnovije

Pajtić: Srednji sloj doveden do ruba egzistencije

MIONICA - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas u Mionici da je odlukom o umanjenju plata i penzija srednji sloj u Srbiji doveden do ruba egzistencije.
Bojan Pajtić (Foto: JuTjub)

Bojan Pajtić (Foto: JuTjub)

"Republička Vlada donela je odluku o umanjenju plata i penzija. Time je srednji sloj, onaj deo društva koga čine ljudi koji su završili srednju, višu ili visoku školu - doveden do ruba egzistencije", rekao je Pajtić u Mionici uoči vanrednih lokalnih izbora koji se održavaju u tom mestu . On je istakao i da je indikativno da je SNS na izborima u Mionici u lokalnu kampanju uložila već oko 13 miliona dinara, a do kraja kampanje će taj iznos biti višestruko premašen. "Čiji je to novac, i kakva je to poruka u uslovima "štednje" i smanjenja plata i penzija? Mionicu treba da vode stručni, čestiti i ugledni ljudi. Milan Gavrilović, kandidat DS za predsednika opštine zaslužuje poverenje građana ove sredine jer, za razliku od kandidata drugih stranaka, ispunjava sva tri uslova", rekao je Pajtić, a navodi se u saopštenju DS. Govoreći o merama vlade, on je naveo da je celokupna ušteda svega 370 miliona evra, te da vlada dok smanjuje plate i penzije rebalansom je povećala subvencije za 110 miliona evra.
Pročitajte još:Dačić sa Kerijem: SAD će podržati Srbiju na čelu OEBS-a
"Budžet same Vlade i njenih kancelarija je povećan za 16 miliona evra, rashodi za robu i usluge za još 15 miliona evra. Vlada kupuje zgrade i građevinske objekte za dodatnih 152 miliona evra, a razne dotacije za NVO povećane su za neverovatnih 70 miliona evra", ocenio je Pajtić i kao primer kako se taj novac troši naveo odluke ministra Aleksandra Vulina. "Dodeljuju se partijskim aktivistima, preletačima, familiji i fantomskim organizacijama osnovanim u toku trajanja konkursa, sa jedinom idejom da se preko njih otuđi novac poreskih obveznika. Najviše me u ovoj situaciji boli nepravda, jer novca nema za plate i penzije, ali ga, očigledno, ima za bacanje", rekao je Pajtić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA