Najnovije

Dačić: Nema zvaničnih zahteva za priznanje Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da Srbija ne odustaje ni od evrointegracija, ali ni od polaznog stanovišta - da je Kosovo deo Srbije.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

"U ovom trenutku niko pred nas ne postavlja takvo pitanje da bi mi na njega morali da odgovorimo", istakao je Dačić gostujući u emisiji Oko na RTS-u. Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija morati da bira između EU i Kosova, Dačić je rekao da je predsednik Srbije taj zaključak izveo iz izjave Johanesa Hana da zemlje treba da reše svoje teritorijalne sporove pre nego što uđu u Uniju. "Kao ministar spoljnih poslova gledam ono što je formalno, a formalno niko pred Srbiju nije postavio takav zahtev", rekao je Dačić. On je istakao da je stav Srbije da je dijalog sa Prištinom i dalje statusno neutralan i da želi da razgovara o konačnom rešenju, ali da je druga strana nezainteresovana za razgovor. Govoreći o obustavljanju projekta "Južni tok", Dačić je rekao da Srbija izražava žaljenje zbog toga, ali da mora da gleda kako da obezbedi energetsku stabilnost. Rusko-srpski bilateralni susret, kako je naveo, dogodiće se u prvom kvartalu sledeće godine.
Pročitajte još:Šešelj: Šešeljevci iz SPS-a!
Na pitanje da li bi dobri odnosi Srbije i Rusije mogli da budu razlog za razgovore o nižoj ceni gasa, Dačić je rekao da to može da bude tema, ali ne za njega. "To nije moja tema razgovora, o tome će razgovarati premijer Vučić", rekao je ministar. On je dodao da Srbija nastavlja dobru saradnju sa Rusijom bez obzira na vest o obustavljanju gradnje Južnog toka. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA