Najnovije

Vulin: Smanjićemo plate i penzije!

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti najavljenog smanjenja plata i penzija, ali da će se Vlada truditi da ono bude što manje, ističući da svi podjednako treba da snose teret krize.
Aleksandar Vulin kaže da će plate sigurno biti smanjene (foto: RTS)

Aleksandar Vulin kaže da će plate sigurno biti smanjene (foto: RTS)

"Smanjenja plata i penzija će sigurno biti, u kojoj meri - videćemo", rekao je Vulin novinarima u LJigu, gde je razgovarao sa predstavnicima uprave i sindikata preduzeća "Granit Peščar". Vulin je rekao da je položaj ljudi zaposlenih u javnom sektoru bolji od onih koji su zaposleni u privatnom i naglasio da svi moraju zajedno da snose teret krize. "Niko nije srećan što mora da smanjuje plate i penzije, ali to mora da se uradi", rekao je Vuilin. On je dodao i da se reformski zakoni koje vlada donosi, o stečaju i privatizaciji, donose i kako bi se olakšalo poslovanje privatnih preduzeća.
Pročitajte: I sindikat „Sloga“ traži Vulinovu ostavkuPažnja! Vulin najavio donošenje zakona o sindikatu i štrajku!
"Svi smo u podjednakoj nevolji moramo da razumemo da teret krize moramo da snosimo ravnomerno", rekao je on. Ministar je naveo da postoje podaci da na crno radi oko 30 odsto od ukupnog broja zaposlenih, što je orgoman broj, i da džzava mora da radi na tome da niko više nema ekonomski interes da na taj način zapošljava. On je dodao i da su mere koje Vlada preduzima, poput olakšica za zaposljavanje radnika, jedan od načina da se taj problem reši. Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA