Najnovije

Vučić sa Medvedevim: Brzo zatvaramo pitanje Južnog toka

MOSKVA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da Srbija želi da postane deo EU, ali da ne želi da narušava odnose sa Rusijom.
Foto: depts.washington.edu

Foto: depts.washington.edu

"Nikad nisam skrivao da Srbija želi da postane deo EU, ali Srbija ne želi da u teškom trenutku narušava dobre, najbolje prijateljske odnose sa Rusijom", rekao je Vučić posle sastanka sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevom.
Obraćajući se medijima posle susreta sa ruskim premijerom u Moskvi, Vučić je takođe rekao da su, kada je reč o projektu Južni tok, ostala još samo tehnička pitanja, koja se brzo "zatvaraju".
Ruski premijer izjavio je da su dve zemlje spremne da uskoro potpišu sporazum o Južnom toku. Kako je istakao Medvedev, Južni tok je prioritetan projekat za Rusiju, i to je postalo očigledno i u kontekstu događaja u Ukrajini. Vučić je takođe rekao da Srbija podržava sve mirovne inicijative Putina u vezi sa Ukraijinom. On je takođe rekao da je Srbija podržala takođe i stav Nemačke po tom pitanju. Kako je primetio, Srbija želi mirno rešenje ukrajinskog problema.
"Srbija je mala zemlja, mi smo na svojoj koži osetili kako to izgleda", naglasio je on.
Medvedev je dodao da je sa Vučićem dugo i otvoreno razgovarao o situaciji u Ukrajini, o "tome šta se dogodilo, ko je kriv i šta raditi". Vučić će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Kako je saopštio Kremlj, tokom razgovaraće o perpektivama daljeg jačanja političkog dijaloga Rusije i Srbije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA