Najnovije

Nikolić: Srbija je povoljna za investicije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa predsednicom italijanske regije Frijuli Venecije Đulije i regionalnim liderom vladajuće Demokratske partije Deborom Serakjani da su odnosi Srbije i Italije kroz istoriju intezivni i izrazio zadovljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa dve države.
Tomislav Nikolić (printskrin Jutjub)

Tomislav Nikolić (printskrin Jutjub)

On je naglasio da je naš zadatak da u budućnosti još čvršće učvrstimo naše odnose, pre svega na polju ekonomske saradnje.
„Reformama koje smo pokrenuli želimo da pokažemo da je Srbija zemlja povoljna za investicije i siguran partner za plasman proizvoda na treća tržišta“. - rekao je Nikolić.
Serkjani se saglasila sa predsednikom Nikolićem da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje između Italije i Srbije i naglasila da se njena Regija naročito interesuje za proširenje saradnje u oblasti saobraćaja, energetike kao i između naučno istraživačkih centara. Ona je takođe izrazila zadovoljstvo nivoom saradnje između Autonomne pokrajine Vojvodine i regije frijuli Venecije Đulije, i istakla nameru da se ta saradnja proširi na celu Srbiju, saopštila je pres služba predsednika Srbije. Predsednica regije frijuli Venecije Đulije istakla je da su za Italiju veze sa Srbijom vrlo važne i da će Italija za vreme predsedavanja Evropskom unijom nastojati da približi odnose između Evropske unije i Srbije. Predsednik Nikolić zahvalio se Italiji na značajnoj podršci Srbiji na putu ka evrointegracijama. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA