Najnovije

„Hajde da se skupimo i da sačekamo proklete Albance..."

SKOPLJE/TIRANA – Višednevni protesti Albanaca u Makedoniji nezadovoljnih presudom u slučaju „Monstrumi”, prešli su granice te države, dok se Makedonci putem društvenih mreža pozivaju na antiprotest, u petak 11. jula ispred makedonske vlade, pod sloganom „Makedonija Makedoncima”.
Albanski mediji navode cifru od 10.000 albanskih demonstranata, foto: Novinite.com

Albanski mediji navode cifru od 10.000 albanskih demonstranata, foto: Novinite.com

Sa skupa u Tirani albanski bokser Nuri Seferi pozvao je Makedonce da „prekinu nasilje nad Albancima i poručio da Albanaca ima ukupno 10 miliona”. „Mi smo miroljubiv narod ali u slučaju da nas neko natera bićemo prisiljeni da reagujemo i odgovorimo... Shvatite nećemo sedeti skrštenih ruku”, rekao je on. Albanci u Makedoniji započeli su proteste u petak nakon što je šestorici njihovih sunarodnika izrečena doživotna kazna zatvora za svirepo ubistvo petorice mladih Makedonaca uoči Uskrsa 2012. godine.
Pročitajte još: Protesti podrške Albancima u MakedonijiRatni zločinac Naser Orić na čelu „marša mira“Protesti Albanaca se šire makedonskim gradovima!
S druge strane, makedonski list Šekuli najavio je da Makedonci spremaju antiproteste koji će biti održani istog dana i u isto vreme kada i albanski. „Hajde da se skupimo i da sačekamo proklete Albance pred vladom i da im pokažemo da ne mogu da rade šta hoće sa ovom državom šireći nasilje. Makedonija je počela da liči na Palestinu, ali Skoplje nije Bejrut”, kaže se između ostalog u pozivu Makedoncima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA