Najnovije

MekDonalds odbacuje optužbe, "Naši" traže proveru i upozoravaju na slučajeve u Rusiji!

BEOGRAD - Srpski narodni pokret Naši poziva nadležne institucije da se izvrši inspekcijska provera u restoranima Mek Donalds u Beogradu, jer možemo videti da se po čitavom svetu žale na neispravnost njihovih proizvoda, kaže ova organizacija u svom zvaničnom saopštenju. Na srpskom sajtu kompanije MekDonalds stoji saopštenje u kojem tvrde da u "MekDonalds restoranima nema genetički modifikovanih sirovina". Organizacija Naši upozorava da je u Rusiji utvrđeno da hrana na tržištu u MekDonalds restoranima ima drugačije vrednosti od onih koje su deklarisane, te da kompletna usluga MekDonalds sistema je daleko od proklamovane, uključujući slučajeve štetnih mikroba i "Ešehirije koli" bakterije.
MekDonalds Hamburger  (Foto: McDonalds.RS)

MekDonalds Hamburger  (Foto: McDonalds.RS)

U Moskvi se pokazalo da stvarna energetska vrednost hamburgera/čizburgera ne odgovara deklarisanoj, a u raznim salatama su pronađeni štetni mikrobi i ešerihija koli. Posebno napominjemo proveru GMO proizvoda i mesa koji su u Srbiji zabranjeni, kaže se u saopštenju ove organizacije.
Pročitajte još: Sedam decenija od nacrta Povelje Ujedinjenih Nacija
Uzimajući u obzir da se svi proizvodi u Mek Donaldsu dobavljaju sa istog mesta, opravdano sumnjamo u ispravnost njihovih proizvoda i u Srbiji, kažu Naši. MekDonalds: U MekDonalds restoranima nema genetički modifikovanih sirovina
U McDonald's restoranima u Evropi koriste se isključivo najkvalitetnije sirovine u proizvodnji hrane. To se odnosi i na Srbiju gde se koriste isključivo proizvodi i sastojci koji zadovoljavaju najviše evropske standarde kvaliteta i bezbednosti i u skladu su sa relevantnim zakonima u Republici Srbiji i Evropskoj Uniji. U kompaniji McDonald's sprovode se redovne kontrole od strane relevantnih organa Republike Srbije, kaže se u zvaničnom saopštenju kompanije MekDonalds. Takođe, redovno se sprovode i dodatne nezavisne eksterne i interne kontrole pre strogim internacionalnim pravilima, koja kontrolišu bezbednost i kvalitet hrane. Rezultati tih testova i kontrole u Srbiji uvek su bili među najboljima u Evropi, tvrde u ovoj kompaniji.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA