Najnovije

Srbija preko Irana stigla do osmine finala!

Iran–Srbija 70:83 (kraj). Košarkaši Srbije su pobedili selekciju Irana sa 83:70 i tim trijumfom obezbedili plasman u osminu finala Mundobasketa u Španiji. Bjelica i Bogdanović najefikasniji u našem timu, Hadadi ubacio 29 poena za Iran. Utorak je dan pauze na SP, pa slede mečevi sa Brazilom i Španijom.
Foto: RTS

Foto: RTS

Posle malo problema u prvom poluvremenu, košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Irana sa 83:70 i tom pobedom osigurala nastup u osmini finala Svetskog kupa. Meč u Granadi obeležio je dobar otpor Iranaca u prvom poluvremnu, koji su zahvaljujući veoma raspoloženom Hadadiju držali priključak. Bivši NBA centar je u prvih dvadeset minuta igre ubacio čak 22 poena. Ipak, u drugom poluvremenu, uz agresivniju odbranu u kojoj su prednjačili Marković, Simonović i Katić, naša selekcija je polako povećavala prednost, koja je u jednom momentu dostigla i 22 poena razlike. U poslednjem periodu, izabranici selektora Đorđevića odigrali su pametno i sigurno, i bez problema priveli meč kraju, za konačnih 83:70.
Pročitajte još: Troicki skočio za 154 mesta na ATP listi nakon osvajanja čelendžera
Najefikasniji u našem timu bili su Bjelica sa 18 poena, Bogdanović sa 16 i Raduljica sa 13 poena. Kod Irana iskusni Hadadi je meč završio sa 29 ubačenih koševa, dok je Bahrami dodao 20 poena. Utorak je slobodan dan za timove iz Grupe A, a potom naše momke očekuju najteži dueli – protiv Brazila i domaćina Španije. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA