Najnovije

Prištinski Telegrafi: SAD bombardovale Srbiju po drugi put!

PRIŠTINA - Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM), koje je deo Udruženja novinara Srbije, protestovalo je danas zbog izveštavanja kosovskog portala Telegrafi o finalu Svetskog prvenstva u košarci jer je meč uporedilo sa bombardovanjem Srbije 1999. godine.
SAD - Srbija (Foto: inquirer.net)

SAD - Srbija (Foto: inquirer.net)

U saopštenju se navodi da je prištinski Telegrafi, u komentaru rezultata finala košarkaške utakmice svetskog prvenstva između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u sinoćenjem tekstu, naveo kako su "SAD po drugi put bombardovale Srbiju u poslednjih 15 godina". U daljem tekstu, kako se navodi, portal je objavio: "Početak je bio motivisaniji za Srbe. U prvim trenucima Srbi su poveli sa pet poena, ali je to samo razbesnelo Amerikance. Američki trener Križovski je naredio bombardovanje, koje nije prestalo".
Pročitajte još: Đorđević: Bićemo svesni uspeha tek za 10 do 20 godina
DNKiM je saopštio da je obaveza novinara da pristupaju poslu sa dužnom novinarskom pažnjom i da nije dozvoljeno da se, "u bilo kom obliku novinarskog izražavanja, služe političkom propagandom ili vređanjem nacionalnih osećanja građana". SAD su sinoć u finalu pobedile Srbiju 129:92. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA