Najnovije

(VIDEO) Kladovo: U poplavama stradala žena

Jedna osoba izgubila je život u poplavama koje su zbog velikih kiša danas zahvatile opštinu Kladovo, javlja Regionalna TV Bor.
Nema mira od poplava (Foto: JuTjub)

Nema mira od poplava (Foto: JuTjub)

ako javlja ovaj medij, život je izgubila starija žena iz sela Podvrška. Nesrećna žena je nastradala u Tekiji gde je najteža situacija i gde je u toku evakuacija helikopterima. Opština Kladovo danas je zbog obilnih padavina i klizišta praktično odsečena od sveta a dvadesetak ljudi kod mesta Podvrška čeka na evakuaciju helikopterom. Na području Kladova, kao i ostalih opština ugroženih padavinama - u Majdanpeku i Negotinu zbog obilnih kiša proglašena je vanredna situacija, izjavio je danas načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić. "Najteže je u opštini Kladovo koja je praktično odsečena od sveta jer je usred velikih količina padavina došlo do pomeranja čitavih brda i saobraćaj je potpuno u prekidu", rekao je Marić. On je naveo i da u mestu Podvrška u blizini Kladova ima "dvadesetak onih koji čekaju evakuaciju" dodavši da će oni "čim se steknu uslovi biti evakuisani helikopterom". Kako javlja RTS u selu Podvrška na spratu kuće ostali su majka i dete, a kuća je prepolovljena bujicom. Na teritoriji Kladova ugroženo je 15 seoskih mesnih zajednica. Srušen je most u selu Milutinovac, a putni pravac Kladovo-Donji Milanovac je u prekidu. Naselje Tekija je odsečeno od Kladova. Predsednik opštine Kladovo Radovan Arežina rekao je da je ugroženo gotovo 1.000 domaćinstava u naselju Tekija. "Ovo je izuzetno teška situacija, nemoguće je zamisliti koliko, ovo se događa jednom u sto godina. Polovina naselja Tekije je nestala", rekao je Arežina za B92.
Pročitajte još:
U toku je evakuacija građana iz Tekije brodom, kaže načelnik sektora za vanredne situacije u Boru Miodrag Marković. Jedno domaćinstvo u Maloj Vrbici je ugroženo. Bez struje su MZ Podvrška, Petrovo selo, Donji Ključ, Vajuga, Milutinovac, Korbovo, Rtkovo, Velika Vrbica. Fiksna telefonija, a delimično i mobilna mreža, su u prekidu. Deset domaćinstava u naselju Dedinje u Kladovu ugroženo je izlivanjem kanala. Mašine su već počele rad na rašišćavanju terena, a čekaju se i adekvatne vremenske prilike za poletanje helikoptera. Na tri kilometra od Hidroelektrane "Đerdap", proradilo je klizište, a na nekoliko mesta ima odrona. U Kladovu i okolini telefonske linije su u prekidu, a jedino 063 mreža ima domet. U MZ Velika Kamenica kod Negotina jedno domaćinstvo je poplavljeno. "Što se tiče velikih reka - Save i Dunava ne očekujem probleme bez obzira što je bilo problema u Hrvatskoj i BIH ...u stalnoj smo vezi sa kolegama ih BIH i Hrvatske i tu ne očekujem probleme", rekao je Predrag Marić. Izvor: Večernje Novosti  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA