Најновије

(ВИДЕО) Кладово: У поплавама страдала жена

Једна особа изгубила је живот у поплавама које су због великих киша данас захватиле општину Кладово, јавља Регионална ТВ Бор.
Нема мира од поплава (Фото: ЈуТјуб)

Нема мира од поплава (Фото: ЈуТјуб)

ако јавља овај медиј, живот је изгубила старија жена из села Подвршка. Несрећна жена је настрадала у Текији где је најтежа ситуација и где је у току евакуација хеликоптерима. Општина Кладово данас је због обилних падавина и клизишта практично одсечена од света а двадесетак људи код места Подвршка чека на евакуацију хеликоптером. На подручју Кладова, као и осталих општина угрожених падавинама - у Мајданпеку и Неготину због обилних киша проглашена је ванредна ситуација, изјавио је данас начелник Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације Предраг Марић. "Најтеже је у општини Кладово која је практично одсечена од света јер је усред великих количина падавина дошло до померања читавих брда и саобраћај је потпуно у прекиду", рекао је Марић. Он је навео и да у месту Подвршка у близини Кладова има "двадесетак оних који чекају евакуацију" додавши да ће они "чим се стекну услови бити евакуисани хеликоптером". Како јавља РТС у селу Подвршка на спрату куће остали су мајка и дете, а кућа је преполовљена бујицом. На територији Кладова угрожено је 15 сеоских месних заједница. Срушен је мост у селу Милутиновац, а путни правац Кладово-Доњи Милановац је у прекиду. Насеље Текија је одсечено од Кладова. Председник општине Кладово Радован Арежина рекао је да је угрожено готово 1.000 домаћинстава у насељу Текија. "Ово је изузетно тешка ситуација, немогуће је замислити колико, ово се догађа једном у сто година. Половина насеља Текије је нестала", рекао је Арежина за Б92.
Прочитајте још:
У току је евакуација грађана из Текије бродом, каже начелник сектора за ванредне ситуације у Бору Миодраг Марковић. Једно домаћинство у Малој Врбици је угрожено. Без струје су МЗ Подвршка, Петрово село, Доњи Кључ, Вајуга, Милутиновац, Корбово, Ртково, Велика Врбица. Фиксна телефонија, а делимично и мобилна мрежа, су у прекиду. Десет домаћинстава у насељу Дедиње у Кладову угрожено је изливањем канала. Машине су већ почеле рад на рашишћавању терена, а чекају се и адекватне временске прилике за полетање хеликоптера. На три километра од Хидроелектране "Ђердап", прорадило је клизиште, а на неколико места има одрона. У Кладову и околини телефонске линије су у прекиду, а једино 063 мрежа има домет. У МЗ Велика Каменица код Неготина једно домаћинство је поплављено. "Што се тиче великих река - Саве и Дунава не очекујем проблеме без обзира што је било проблема у Хрватској и БИХ ...у сталној смо вези са колегама их БИХ и Хрватске и ту не очекујем проблеме", рекао је Предраг Марић. Извор: Вечерње Новости  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА