Najnovije

GSP: Još danas čokoladice, od sutra kazne do 6.000 dinara

BEOGRAD - Mnogi putnici juče su pojurili da izađu iz autobusa kada su ugledali radnike GSP-a neznajaću da će umesto kontrole karata dobiti - čokoladicu! Naime, GSP je u znak zahvalnosti zbog većeg broja prodatih karata juče poklonio Beograđanima 5.000 “najlepših želja”, a danas će još toliko.
Daj pet karata (foto: .thaimedicalnews.com)

Daj pet karata (foto: .thaimedicalnews.com)

- Krenuli smo sa flajerima, nastavljamo sa čokoladicama, a nadam da ćemo da stignemo do 900 miliona dinara prihoda. U narednom periodu pojačaćemo konrolu – kazao je v.d. direktora GSP-a Željko Milković tokom akcije čašćavanja putnika na linijama 7, 17, 16, 23, 31 i 95 gde je naplata najviše povećana. Čokoladica je bila namenjena svim putnicima, bez obzira da li su imali kartu ili ne, ali već od sutra svako ko ne plati kartu biće u prekršaju, ako Skupština grada danas usvoji novu odluku o javnom linijskom prevozu.
Povezano:Evo kako će GSP nagraditi redovne platiše
Putnik bez karte od petka će moći da kupi tzv. posebnu kartu po ceni od 2.000 dinara i sa njom završi vožnji, odnosno koristi je ceo dan na svim gradskim linijama (ne računajući mini buseve). Ako odbije da kupi posebu kartu, kazna je 6.000 dinara na osnovu prekršajnog naloga koji će izdavati komunalna policija. Za plaćanje u roku od osam dana važi popust od 50 odsto. – Podaci o putniku koji ne kupi posebnu kartu upisuju se u službenu evidenciju i stavljaju na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga. Komunalni policajac će takvom putniku izdati prekršajni nalog – kaže direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović. Pored novih cena karata, u prevozu će se uskoro naći i još 50 novih kontrolora (uz sadašnjih 480). Na internetu je osvanuo oglas za prijem novih kontrolora, a kandidatima se nudi ugovor na određeno vreme i plata od 26.000 dinara, a prednost imaju oni sa radnim iskustvom na poslovima kontrole, kao i oni koji su smireniji i komunikativniji. Izvor: 24sata.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA